Superligaen: Esbjerg viser muskler mod Vikingerne


Esbjerg er pludselig blevet et hold, man skal tage alvorligt i medaljestriden i Superligaen. Vestjyderne er ligaens mest formstærke hold og er ubesejret i de fem hidtidige forårsrunder. Utroligt hvad der kan ske i løbet af en vinterpause; inden nytår spillede Niels Frederiksens mandskab således otte ligakampe uden at vinde så meget som én gang, og Europa League-deltageren befandt sig pludselig i feltet af nedrykningskandidater.

Årets hidtil største magtdemonstration leverede EfB i mandags i Aarhus, da de blåhvide tæskede et modløst hjemmehold 3-0, og sejren kunne være blevet endnu større, hvis ikke gæsterne havde sjusket med en række afslutninger. Angrebsduoen Pusic-Bakenga er en slags symbol på fremgangen, og begge kom de på tavlen i sejren over AGF.

Med alt dette in mente er der ikke noget at sig til, at hjemmeholdet er storfavorit i lørdagskampen mod oprykkeren FC Vestsjælland. Vikingerne har kun vundet én kamp i år og tabte skuffende for tredje gang i sæsonen til oprykningskollegerne, Viborg, i den forgangne weekend.

På trods af cheftræner Ove Pedersens erfaring og evner ligner FCV et oplagt bud på en nedrykker. Slagelse-klubben scorer i gennemsnit ét mål per kamp, hvilket er lavest af alle i Superligaen, og selvom holdet har en fin udebanestatistik på 3-6-3, så skal der snart findes en form for stabilitet, hvis ikke den skal stå på 1. Division igen efter sommerferien.

De to klubber har aldrig mødt hinanden i Esbjerg i Superliga-sammenhæng. To gange har de spillet i Slagelse i denne sæson, og her er det blevet til en sejr til hvert hold - senest den 20. oktober da sjællænderne sejrede 2-1

"Da vi indledte foråret med 19 point, sagde vi til os selv, at vi hurtigst muligt ville forsøge at skrabe 40 sammen, så vi kunne placere os et sted, vi kunne leve med. Der er vi ikke endnu, men vi er relativt tidligt ved at nærme os målet", siger EfB-træner, Niels Frederiksen (billedet herover), til klubbens hjemmeside.

Efter lørdagens kamp tror vi, at esbjergenserne er oppe på 35 point, og vi har desuden på fornemmelsen, at de besejrer FCV med mere end ét mål.

Hjemmeholdet er uden de to skadede spillere Mohammed Fellah og Emil Lyng.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Den forsigtige: Sats på, at Esbjerg vinder til odds 1.52
Den frække: Sats på, at Esbjerg vinder med handicap 0-1 til odds 2.50