Superligaen: Europa-glade Esbjerg spiller uafgjort mod formstærke oprykkere


FC Vestsjælland 3.05 Uafgjort 3.35 Esbjerg 2.30 (Kickoff mandag 19:00)


Med en sejr mandag aften på hjemmebane over Esbjerg kan oprykkeren FC Vestsjælland helt sensationelt sætte sig på andenpladsen i Superligaen efter den første tredjedel af sæsonen.

Vikingerne fra Slagelse har kun tabt én kamp (mod AGF i anden spillerunde), og går ind til hjemmekampen mod EfB med to sejre over henholdsvis de forsvarende sølvvindere, FC Nordsjælland, og senest de forsvarende bronzevindere, Randers FC, i bagagen.

Esbjerg derimod har haft det svært i Superligaen på det seneste, men vandt flot 2-1 i midtugen på udebane mod Standard Liège.

Niels Frederiksen & Co. har ikke vundet i den hjemlige liga i de seneste fire runder, og de seneste to ligakampe er endt 1-1 mod henholdsvis FC Midtjylland og senest FC København. Sidst EfB havde spillet i Europa, blev der fulgt op med et skuffende 1-3-nederlag mod den anden oprykker, Viborg. 

"Vi skal klart vise, at vi er bedre til at håndtere det denne gang end i Viborg. Det nytter ikke noget, at vi præsterer i Europa, hvis vi efterfølgende ikke kan levere i Superligaen. Hvis det fortsætter, må vi gøre noget andet, når vi spiller europæiske kampe", siger Niels Frederiksen til EfB's hjemmeside.

Ligesom hjemmeholdet vil gæsterne kunne hoppe op på andenpladsen med en sejr i kraft af deres bedre målscore i forhold til AaB. Midterfeltet i tabellen er meget tæt med beskedne fem point mellem nummer to og nummer 11.

Mens de blåhvide vestjyder har været skarpe foran kassen i denne sæson med hele 17 mål i otte kampe, kan det modsatte siges at have været tilfældet for FCV, der blot har formået at lave ni mål i otte kampe. Pointhøsten på 13 point må i den kontekst betragtes som bemærkelsesværdig.

Den hårde udekamp i Liège torsdag sidder en smule i benene på EfB's spillere, der ikke desto mindre har klassen til at spille holdets tredje uafgjorte resultat i hus mod de formstærke oprykkere fra Slagelse - umiddelbart et resultat som begge hold kan leve med.

Gæsterne er uden Pape Paté Diouf, der er skadet.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet