Superligaen: FC København henter smal sejr over SønderjyskE i hektisk periode


Både FC København og SønderjyskE gik i den forgangne uge videre i DBU Pokalen, men det var med hiv og sving mod modstandere fra landets næstbedste række. Mens københavnerne hurtigt kom foran 3-0 i Roskilde mod FC Roskilde og endte med kun at vinde 3-2, så måtte sønderjyderne ud i straffesparkskonkurrence for at gøre det af med AGF i Aarhus.

I det hele taget er det to mandskaber med selvtillid, der går på banen i Parken søndag eftermiddag; værterne er ubesejret i de seneste fem ligakampe og har snuppet tre sejre i træk, mens gæsterne fra Haderslev ikke er blevet besejret i de seneste syv kampe i Superligaen. Det hører dog med til historien, at sønderjyderne har spillet seks af disse syv kampe 1-1 (!).

Ståle Solbakkens udvalgte har efter en skidt sæsonstart langsomt bevæget sig opad i tabellen, hvor de hvidklædte inden opgøret mod SønderjyskE befinder sig på tredjepladsen med 21 point efter 12 kampe - à point med nummer to fra Randers FC. SønderjyskE har syv point færre nede på niendepladsen, hvor de evige overlevere har fem point ned til stregen.

"Vi er inde i en rigtig god stime, så jeg forventer selvfølgelig, at vi vinder. Vi spiller hjemme, og der skal vi være det bedste hold", siger FC Københavns offensivspiller Youssef Toutouh til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Det hele går i den rigtige retning. Der er dog stadig en masse ting, vi kan forbedre. Men det går den rigtige vej".

I Parken er det helt skidt for Lars Søndergaard & Co., der blot har hentet ét point i 10 opgør i hovedstaden.

Historisk set har Toutouh noget at have optimismen i mod SønderjyskE, der ganske bemærkelsesværdigt aldrig nogensinde har slået FC København i Superligaen, selvom de lyseblå har gjort forsøget 25 gange. I Parken er det helt skidt for Lars Søndergaard & Co., der blot har hentet ét point i 10 opgør i hovedstaden. Tidligere på sæsonen lykkedes det dog SønderjyskE at få 1-1 hjemme mod Løverne.

FC København har scoret to gange i de seneste to hjemmekampe mod SønderjyskE, hvilket har været nok til at sikre sejren i begge tilfælde. Vi tror også, at hjemmeholdet vinder søndagens kamp i Parken, men i en periode med masser af kampe i Superligaen, pokalturneringen og Europa League, skal der økonomiseres med kræfterne, og vi tror på en relativt tæt kamp, hvor gæsterne satser på at slå til på kontra.

2-1 til FC København er vores bud på resultatet til odds 8.50, mens over 2.5 mål giver odds 1.85.

Hjemmeholdet har Andreas Cornelius i karantæne, mens Bashkim Kadrii, Kris Stadsgaard, Mikkel Wohlgemuth og Christoffer Remmer er skadet.

Gæsterne har Adama Guira i karantæne, mens Bo Storm, Nicolaj Madsen, Adigun Salami, Ayoub Sørensen er skadet og Andreas Oggesen tvivlsom.

1, X eller 2?
Sats på, at FC København vinder kampen til odds 1.57

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!