Superligaen: FC København og Esbjerg spiller uafgjort for fjerde gang i træk


Det gjorde ondt på FC København at indkassere et mål med et halvt minut tilbage af torsdagens udekamp mod Torino i Europa League. Ét point havde været en noget nær perfekt optakt til søndagens vigtige hjemmekamp mod Esbjerg, men i stedet tog københavnerne frustrationer og bitterhed med hjem. Når det er sagt, så gav den seneste hjemmekamp, 1-0-sejr over ærkerivalen Brøndby, tiltrængt tro på tingene i hovedstaden.

Tro på tingene har Esbjerg også fået efter en elendig sæsonstart; de blåhvide er ubesejrede i tre kampe i træk, hvoraf de seneste to dog er endt uafgjort. Syv mål i de tre kampe tegner også et billede af et mandskab, der har fået styr på en offensiv, der ikke havde meget at byde på i de første seks runder.

"Vi har en stigende tro og optimisme i truppen. Vi ved, at vi har svære kampe i øjeblikket, men ikke kampe, som vi ikke kan få point i. Det gælder om at vinde nogle fodboldkampe og undgå at tabe de andre. Vores problem er ikke så meget, at vi har tabt tre ud af ni superligakampe, men at vi har vundet for få", siger EfB-træner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Hjemmeholdets træner, Ståle Solbakken, var næppe imponeret over spillet i FCK's seneste ligakamp, på udebane mod SønderjyskE (1-1), og hjemme i Parken har det overordnet set været et meget ustabilt FCK-mandskab, vi har fået at se i denne sæson, hvor Løverne har vundet to og tabt to på eget græs.

På hjemmebane er det næsten fire år siden, at de hvidklædte fra København har slet esbjergenserne.

De seneste fem indbyrdes opgør er endt uafgjort, og det er ikke lykkedes FCK at besejre EfB i de seneste fem kampe. Vi skal over to år tilbage i tiden for at finde den seneste københavnske sejr over vestjyderne, og det var i Esbjerg (2-1). På hjemmebane er det næsten fire år siden, at de hvidklædte fra København har slet esbjergenserne.

De to klubber har aldrig spillet 0-0 i Parken, hvor holdene har mødtes 20 gange med 13 hjemmesejre til følge. Vi tror heller ikke, det ender målløst søndag aften, men uafgjort ligner et ganske realistisk resultat af en kamp, hvor hjemmeholdet nok vil være en smule mærket af torsdagens hårde forsvarskamp i Italien. 1-1 endte to ud af de tre indbyrdes kampe i sidste sæson, og det er det, vi satser på til odds 7.00.

FC København er uden Pelle Nilsson, Mikkel Wohlgemuth, Christoffer Remmer og Kris Stadsgaard.

Gæsterne fra Vestjylland må undvære Emil Lyng, Lasse Rise, Mikkel Vestergaard og Jesper Rasmussen.

Ingen af de to hold har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.60