Superligaen: FC København og FC Midtjylland runder efteråret af med manér


Søndag aften skal vi være vidner til et opgør, som mange eksperter længe har udpeget som det, der kan afgøre det danske mesterskab. Det er naturligvis sat på spidsen, men faktum er, at Superligaens suveræne førerhold, FC Midtjylland, med en sejr over FC København i Parken vil gå på vinterpause med et forspring på 12 point ned til nummer to, Randers FC. Det vil med al sandsynlighed være nok til klubbens første mesterskabstitel.

Mens værterne er ubesejret i ni ligakampe, kommer Ulvene til hovedstaden uden nederlag i de seneste otte kampe i Superligaen.

Det er med andre ord ikke bare en dyst mellem nummer ét og tre, og ydermere har vi at gøre med de to vel nok mest formstærke hold i Superligaen. Før RFC's skuffende 0-0'er fredag mod SønderjyskE var det kun kronjyderne, der så ud til at kunne hamle op med FCM og FCK på dette parameter. Mens værterne er ubesejret i ni ligakampe, kommer Ulvene til hovedstaden uden nederlag i de seneste otte kampe i Superligaen.

Lidt skår i Glen Riddersholms glæde kom der dog i midtugen, da FCM røg ud af DBU Pokalen med et brag efter et 0-3-nederlag til Esbjerg i ottendedelsfinalerne. FCK vandt med de samme cifre over Greve fra Danmarksserien. Det er ganske vist begrænset, hvor meget man kan lægge i pokalturneringen, men mon ikke at Ståle Solbakken har set kampen igennem et par gange og skrevet lidt notater?

Se vores eksperters spiltips til kampen mellem FC København og FC Midtjylland:

At det trods alt bliver en stor mundfuld for hjemmeholdet, så vi et bevis på i klubbernes første møde i denne sæson, hvor midtjyderne vandt 2-1 i København. Det var FCM's anden udesejr over Løverne i træk, og holdet fra hovedstaden har nu kun vundet én af de seneste fem ligakampe mod FCM. Overordnet set har de hvidklædte dog et stort overtag på eget græs med blot fire nederlag til FCM i 22 kampe på nationalarenaen.

Én af de ting, som FCK skal forbedre i forhold til de seneste par hjemmekampe mod FCM, er forsvarsspillet, og her kan tilhængerne finde tryghed i det faktum, at Zanka og hans forsvarskolleger har holdt målet rent i de seneste fire kampe, hvis man tæller pokalturneringen med. FCK har kun lukket 12 mål ind i sæsonens 16 kampe. Det rækker til en status som Superligaens næstbedste defensiv efter RFC.

Hvis værterne skal have en chance for at besejre FCM, så skal Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen spille op til deres bedste.

Det vækker dog bekymring, at holdets offensiv kun har formået at lave ét mål i snit per kamp, hvilket er under halvt så mange mål, som søndagens modstander har præsteret. Andreas Cornelius kom endelig i gang i Aalborg i den seneste runde, hvor han stod for kampens eneste scoring - en vaskeægte perle. Hvis værterne skal have en chance for at besejre FCM, så skal han og Nicolai Jørgensen spille op til deres bedste.

Vi tror, det bliver en underholdende topkamp mellem et hjemmehold, der skal vinde, og et udehold, der ikke har det i sit dna at pakke sig sammen og forsvare det ene point. I de 43 indbyrdes kampe mellem de to klubber er det i øvrigt kun endt 0-0 tre gange, og i de seneste syv ligakampe er der scoret 28 gange, hvilket giver et dejligt rent snit på fire mål per kamp. Over 3.5 mål giver odds 3.65.

Vi satser på en målrig uafgjort kamp, der ender 2-2 til odds 15.00.

Hjemmeholdet har Daniel Amartey i karantæne.

Gæsterne fra Herning har Tim Sparv, Kristian Bak og Francis Dickoh i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.35

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!