Superligaen: FC København og FC Midtjylland spiller lige op på nationalarenaen


En god mulighed for hurtig genrejsning eller en stor risiko for endnu en lussing foran egne tilhængere. Man kan se det fra to vinkler fra FC Københavns side, når guldfavoritterne fredag aften går ind på Parkens græs for at tage imod FC Midtjylland - vel at mærke et midtjysk mandskab, der bør være hævngerrigt efter blamagen i sidste spillerunde af den forgangne sæson, hvor FCK "stjal" sølvet. 

0-3-nederlaget til Hobro i søndags kom som lyn fra en klar himmel, og Løverne har været udsat for en del latterliggørelse i medierne i den forgangne uge. Det er på mange måder i en kamp som denne, at Ståle Solbakken (billedet herunder) og spillerne skal vise karakter og levere en stor præstation på hjemmebanen i en vigtig "topkamp".

Ifølge bettingtendenserne er hjemmeholdet favorit; lige over halvdelen af væddemålene på resultatet er sat på FCK-sejr, mens gæsterne ligger nede på lige over 30 pct. Kun 15 pct. tror på uafgjort.

Ulvene fra FCM har fået en væsentlig bedre start på sæsonen end fredagens modstander; holdet har i de første fire runder bemærkelsesværdigt nok vundet tre gange 3-1 - ét resultat der kun to gange ud af 42 mulige er forekommet i ligasammenhæng mellem de to FC-klubber (og begge gange i FCK's favør). Det hidtil eneste nederlag kom på udebane mod doublevinderne AaB, der var for stor en mundfuld og vandt sikkert 2-0.

De to klubber har forberedt sig under en lurende spillerkonflikt, der natten til fredag blev afværget, og vigtige europæiske opgaver venter lige om hjørnet (FCK møder Bayer Leverkusen i Champions League-playoff, mens FCM skal op imod Panathinaikos i den sidste Europa League-kvalrunde). Der er med andre ord en del distraktioner, og svigter koncentrationen fredag aften, vil det med al sandsynlighed ende med nederlag.

De seneste to sæsoner har vi været vidner til masser af mål mellem de to klubber; i de forgangne seks kampe er der scoret ikke færre end 25 mål, hvilket givet et scoringsgennemsnit på over fire mål per kamp. I den forbindelse er det relevant at nævne, at begge hold mangler vigtige brikker i det centrale forsvar (se nederst på siden). Over 3.5 mål fredag giver odds 3.05.

Vi nævnte indledningsvis, hvordan FCK i den forgangne sæson snuppede sølvet foran snuden på Glen Riddersholm (billedet herover), men i begyndelsen af marts så det langt fra ud, som om det ville ske, da FCM tog til Parken og bankede FCK'erne med hele 5-1 i en kamp, hvor svenske Olof Mellberg præsterede at score i begge ender. FCK tog så til Herning i næstsidste spillerunde og sejrede 3-2.

Den nyere historik mellem klubberne er med andre ord til at tage og føle på inden fredagskampen, og det er ikke utænkeligt, at begge mandskaber vil træde på bremsen, hvis stillingen er uafgjort langt inde i kampen. FCK kan ikke tåle endnu et liganederlag på hjemmebane, og for FCM vil ét point som udgangspunkt ikke være at foragte på udebane mod guldfavoritterne. Desuden vil trænerne have et øje på næste uges store europæiske udfordringer.

FCK vil altid være favorit på hjemmebane i Superligaen, men sådan som holdet - med undtagelse af hjemmekampen mod FC Nordsjælland (2-1) - har spillet i denne sæson i ligaen, vil denne signatur mene, at det er en 50/50-kamp. X'et vil begge hold kunne leve med, og det er pt. sat til odds 3.40. For de risikolystne er det værd at bemærke, at resultatet 2-2 giver odds 12.50.

Hjemmeholdet har Nicolai Jørgensen, Pierre Bengtsson, Youssef Toutouh, Christoffer Remmer og Rurik Gislason ude med skader.

Gæsternes Eyjolfur Hedinsson, Oluwafemi Ajilore og Tim Sparv er skadet.

FCK har Mathias 'Zanka' Jørgensen i karantæne, mens FCM har Rilwan Hassan og Patrick Banggaard i straffeboksen.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40