Superligaen: FC København snupper igen igen tre point mod Viborg


Efter Esbjergs forventede 2-1-sejr over SønderjyskE onsdag aften kan mestrene FC København - i hvert fald for en stund - konstatere, at vestjyderne, der har hentet rigtig mange point i foråret, pludselig kun er to point fra den bronzeplads, Løverne i øjeblikket sidder på i kraft af en bedre målscore end Brøndby.

Med en plads i pokalfinalen er FCK sikret europæisk deltagelse, men de hvidklædte københavnere vil naturligvis gå benhårdt efter at få fingrene i medaljer - samt ikke mindst holde BIF bag sig. 

Torsdagens hjemmehold, Viborg FF, er i en anden og noget mere penibel situation i bunden af Superligaen, selvom de grønklædte utvivlsomt var glade for, at SønderjyskE ikke kunne holde sin føring i Esbjerg. Alt andet end en sejr mod favoritterne FCK vil være ensbetydende med, at oprykkerne også går ind til næste runde under stregen.

Midtjyderne har det traditionelt mere end vanskeligt mod netop FCK; vi skal således næsten 10 år tilbage i tiden for at finde den seneste VFF-sejr over hovedstadsholdet. Siden dengang har klubberne mødt hinanden 13 gange, hvor det kun i ét tilfælde er lykkedes VFF at få point. Københavnerne har vundet deres seneste 12 kampe mod holdet fra domkirkebyen.

I denne sæson har Ståle Solbakken & Co. gjort rent bord mod VFF med to 4-1-sejre. Sæsonens første gevinst mod viborgenserne blev på mange måder vendepunktet for mestrene, der dengang netop havde hentet Ståle Solbakken ind som brandslukker i en klub, der inden sejren i Viborg ikke havde vundet i 12 ligakampe.

Vi tror, at gæsterne øger VFF's risiko for nedrykning med endnu en sejr over ønskemodstanderen fra det midtjyske. En tremålssejr bliver det næppe - dertil er FCK'erne for uskarpe i offensiven - men vi satser på en relativt komfortabel udesejr til odds 1.54. De mere risikovillige kan tage FCK-sejren med handicap -1 til odds 2.50.

Hjemmeholdet er uden de to karantæneramte spillere Mikkel Rask og Nicholas Gotfredsen, mens Fredrik Stoor og Lukas Lerager er skadet.

Gæsterne fra hovedstaden har Olof Mellberg og Youssef Toutouh på skadeslisten.

Spilforslag:
Sats på, at FCK vinder kampen til odds 1.54