Superligaen: FC København tager snæver sejr med fra Slagelse


De forsvarende mestre, FC København, så længe ud til at være sat helt af i kampen om Champions League-kvalifikationspladser, men efter en stime af pointgivende kampe og FC Midtjyllands nedtur kan Løverne med en sejr i den sene kamp Skærtorsdag på udebane mod FC Vestsjælland komme midlertidigt á point med FCM på andenpladsen.

Umiddelbart burde det være muligt mod et oprykkerhold, der befinder sig på 9. pladsen, men Vikingerne har ikke desto mindre spillet uafgjort i deres seneste tre ligakampe. FCV's defensiv har virket solid og uigennemtrængelig for hold som Esbjerg og FC Nordsjælland, og det skal blive spændende at se, om FCK's offensiv har redskaberne til at spille sig frem til ligeså mange chancer som i 1-0-sejren over AGF i søndags.

"Vi har selvfølgelig en enorm respekt for FCK, men det bliver en noget anderledes kamp end vores sidste hjemmekamp mod FC NOrdsjælland. FCK spiller et meget mere direkte spil og har to stærke angribere i Andreas Cornelius og Igor Vetokele", siger FCV-assistenttræner Michael Hansen til klubbens hjemmeside.

Det er første gang, de to FC-klubber mødes i Slagelse i Superligaen, og i de to hidtidige kampe i Parken i denne sæson er det endt med 1-1 og senest 1-0 i de københavnske storfavoritters favør. Det har med andre ord været to målmæssigt meget tætte opgør, og vi forventer heller ikke, at mestrene kører Ove Pedersens tropper over torsdag aften.

1.60 er ikke et højt odds på gæsterne, så vi vælger i stedet at satse på, at københavnerne vinder sin anden knebne sejr i træk med ét overskydende mål - sådan som det altså også var tilfældet, sidst de to klubber mødtes. En étmålssejr til gæsterne kaster odds 3.00.

Hjemmeholdet har fortsat Edward Ofere og Joel Tshibamba på skadeslisten.

Gæsterne er uden Youssef Toutouh, Olof Mellberg og Nicolai Jørgensen.

Ingen af klubberne har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Den forsigtige: Sats på, at FCK vinder kampen til odds 1.60
Den frække: Sats på, at FCK vinder med handicap -1 til odds 3.00