Superligaen: FC Københavns bredde sikrer sejr over FC Vestsjælland


 

FC Vestsjælland viste i den forgangne runde, at Vikingerne langt fra er oplagte nedrykningskandidater, da holdet hjemme i Slagelse bankede OB 3-1. De Stribede er ganske vist midt i en krise, men sidste sæsons Superliga-oprykkere kunne med lidt større skarphed have vundet med endnu større cifre. Denne weekend kommer det næppe til at blive ligeså nemt for de rødblå.

Modstanderen i lørdagens tidlige kamp hedder således FC København, og en stor del af hjemmeholdets håb består i trætte løveben efter onsdagens udmattende defensive indsats i Ukraine mod Dnipro (0-0). De forsvarende sølvvindere er fortsat ubesejrede i denne sæson, efter at det sidste lørdag endte med en 2-1-sejr på hjemmebane mod FC Nordsjælland.

Kigger vi nærmere på de indbyrdes opgør, ser vi, at FCV endnu har sin første sejr over københavnerne til gode, men at det har været tre resultatmæssigt meget tætte kampe, de to klubber har spillet: to gange 1-0 til FCK samt 1-1 i det første opgør nogensinde mellem holdene.

"Det kan godt blive en svær kamp, hvis de står så godt defensivt, som de gjorde sidste år og er ligeså kompakte. Men det må vi finde en løsning på. Vi skal spille hurtigt og holde tempoet højt", siger FCK-angriberen Andreas Cornelius, der endnu har sit første sæsonmål til gode, til klubbens hjemmeside.

Ståle Solbakken har i modsætning til sin trænerkollega Michael Hansen en bænk, der er så bred, at han uden at svække start-11'eren kan skifte op til flere spillere. Det kan meget vel vise sig nødvendigt efter den hårde dyst i Kiev - en kamp, der dog bør have givet et organisatorisk selvtillidsboost til københavnerne.

Vi tror, at FCK'ernes klasse og bredde kommer til at skinne igennem over 90 minutter lørdag i Slagelse, men det bliver givetvis en tæt og spændende kamp mod et FCV-hold, der som nævnt indledningsvis ikke sådan er til at spøge med for de mere etablerede Superliga-klubber.

FCV må undvære Michael Lumb og Joel Tshibamba.

FCK er uden Rurik Gislason og Kris Stadsgaard.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at FC København vinder kampen til odds 1.96