Superligaen: FC Midtjylland generobrer førstepladsen med sejr over OB


FC Midtjylland-spillerne går ind til lørdagskampen mod OB med en uvant fornemmelse i hovederne; der er således ikke længere en førsteplads, der skal forsvares, men derimod et førerhold i form af AaB, der skal hentes. 2-3-nederlaget til toprivalerne fra Aalborg gjorde naturligvis ondt på Ulvene, der ellers spillede en god kamp, men det er kun ét point, der skiller nord- og midtjyderne før 26. spillerunde.

Med en hjemmesejr lørdag vil Glen Riddersholms tropper igen være at finde på førstepladsen - i hvert fald indtil AaB's hjemmekamp søndag mod Brøndby. Ja, der er masser af spændende kampe i toppen af Superligaen, og spillere, trænere og tilhænger begynder så småt at mærke den spænding, der plejer at indfinde sig på opløbsstrækningen.

OB kommer til Herning med en skuffelse i bagagen. 2-2-resultatet på udebane mod Viborg kunne man måske isoleret set godt leve med, men kampens gang gjorde, at det var gæsterne, der græmmede sig ved dommerens slutfløjt. Fynboerne smed således en 2-0-føring væk, der var etableret allerede efter 25 minutter, og dermed forspildte De Stribede muligheden for at indhente FC Nordsjælland og Esbjerg.

"For et par uger siden var det noget nær 45 pct. af alle kampene, hvor det undertippede hold vandt. Vi kan konstatere, at vi har spillet helt lige op med de fleste, uanset om det var top eller bund. Vi slog Midtjylland i overtiden, mens vi spillede uafgjort mod Viborg, og reelt var vi vel tættere på sejren mod Viborg, end vi var mod Midtjylland", siger OB-træner Troels Bech til klubbens hjemmeside.

Bech kan være godt tilfreds med sin offensiv, der har lavet femteflest kasser i Superligaen i denne sæson (37), mens der kun er fire hold, der har lukket flere mål ind end OB (35). Tre gange clean sheet taler sit eget tydelige sprog om, at OB'erne har store problemer med at holde tæt i bagkæden, og det kan forventes, at gæsterne bliver sat under hårdt pres af et sultent hjemmehold lørdag.

De to klubber har mødt hinanden to gange i Odense i denne sæson, og FCM har endnu sin første sejr til gode over OB. Rent statistisk har FCM dog krammet på odenseanerne, når kampen spilles i Herning. Blot tre gange i 18 forsøg er det lykkedes fynboerne at besejre hjemmeholdet, og vi skal over otte år tilbage i tiden for at finde den seneste OB-udesejr.

Vi tror på en kamp med en del mål og satser på over 2.5 scoringer til odds 1.73. 2-1 (8.50) eller 3-1 (15.00) i hjemmeholdets favør er vores bud, og dermed kan FCM igen nyde udsigten fra toppen af Superligaen - i det mindste et døgns tid.

FCM har Sylvester Igboun og Kristian Bach Bak i karantæne, mens Erik Sviatchenko, Morten 'Duncan' Rasmussen, Eyjolfur Hedinsson og Izunna er skadet.

OB må se bort fra den skadede Dusan Djuric.

Spilforslag:
Sats på, at FCM vinder kampen til odds 1.95