Superligaen: FC Midtjylland holder konkurrenterne væk med hjemmesejr over FC Vestsjælland


Forfølgerne ånder FC Midtjyllands førerhold i nakken før søndagens tidlige kamp i Superligaen mellem Ulvene fra Herning og FC Vestsjælland. Kun ét point har de rødsorte midtjyder ned til Randers FC på andenpladsen, mens Hobro følger efter på tredjepladsen med to point færre end Glen Riddersholms drenge.

FCM har endnu aldrig tabt til FC Vestsjælland i Superligaen, så der er grund til at tro, at forspringet øges søndag eftermiddag. Det hører dog med til historien, at de to klubber kun har mødt hinanden tre gange. 2-2 endte det første opgør mellem klubberne, hvorefter FCM snuppede sejren i de to efterfølgende kampe - senest 3-1 på eget græs i begyndelsen af maj.

Hvad der måske er lidt overraskende, er, at mens FCM kommer med et nederlag i bagagen (1-2 til FC Nordsjælland), så høstede FCV masser af selvtillid med hjemmesejren over doublevinderen AaB i mandags. Aalborgenserne spillede ganske vist rædselsfuldt, men Vikingerne kæmpede flot og kunne reelt have scoret mere end den ene gang, det blev til.

"Vi forventer at se et topmotiveret FC Midtjylland-mandskab slå hårdt tilbage efter nederlaget i søndags", siger FCM-træner Glen Riddersholm til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Vi skal hurtigst muligt tilbage til sejrssporet igen, og på hjemmebane mod en dygtig og kompakt modstander som FC Vestsjælland ved vi, at vi skal levere en god indsats, for at det lykkes".

Mens FCM har fået maksimumpoint i sæsonens første fire hjemmekampe (målscore: 11-4), har FCV ikke erobret så meget som ét point i sæsonens fire udekampe (målscore: 3-10).

Det er imidlertid værd at huske på, at dette også er en kamp mellem rækkens bedste hjemmehold og det dårligste udehold; mens FCM har fået maksimumpoint i sæsonens første fire hjemmekampe (målscore: 11-4), har FCV ikke erobret så meget som ét point i sæsonens fire udekampe (målscore: 3-10). Ikke noget at sige til, at hjemmeholdet er klar favorit med odds 1.50.

Vi forventer ligesom hjemmeholdets træner at se en flok FCM-spillere, der kæmper benhårdt og kommer flyvende fra start. Forfølgerne lugter blod, og det er vigtigt at sende et signal om, at førstepladsen ikke er inden for rækkevidde.

Vi satser på en hjemmesejr i en kamp med en del mål. Over 2.5 mål er pt. sat til odds 1.69. Desuden tror vi, at værternes Sylvester Igboun fortsætter sin scoringsstime og banker sit sjette sæsonmål i kassen. Sly har odds 2.38 som målscorer.

Hjemmeholdet må klare sig uden anfører Kristian Bach Bak, Eyjolfur Hedinsson og Tim Janssen.

Gæsterne er uden Anders Randrup, Michael Lumb og Thomas Villadsen.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at FCM vinder kampen til odds 1.50