Superligaen: FC Midtjylland sætter OB'ere på plads i Herning


7. Runde af Superligaen skydes i gang med en dyst mellem top og bund, når nummer ét, FC Midtjylland, møder nummer 10, OB, hjemme i Herning. 10 point adskiller de to klubber i tabellen, og der har næsten været tale om to forskellige verdener i begyndelsen af sæsonen. Mens Ulvene fra Midtjylland har vundet fem ud af seks kampe, er det kun blevet til én sejr til De Stribede, der kun har præsteret at lave ét mål per kamp.

Så skulle man jo mene, at sagen var klar, og at resultatet næsten er givet på forhånd, og selvom det næsten aldrig er tilfældet i den notorisk uforudsigelige Superliga, så ser det i særlig grad ikke ud til at være tilfældet fredag aften, hvor OB stiller op som en lille ond ånd i forhold til FCM. Glen Riddersholms udvalgte har således kun vundet én af deres seneste seks ligakampe mod odenseanerne.

I det seneste indbyrdes opgør, i april, måtte FCM se sig slået med cifrene 0-2 på eget græs.

I den forgangne sæson lykkedes det således ikke midtjyderne at vinde over OB'erne én eneste gang, mens de blåhvide fra Fyn tog stikket hjem i to ud af de tre indbyrdes opgør. I det seneste indbyrdes opgør, i april, måtte FCM tilmed se sig slået med cifrene 0-2 på eget græs. I det opgør scorede gæsternes Martin Spelmann og Rasmus Falk.

LÆS MERE: Følg vores dækning af Superligaen her

Det hører dog med til historien, at FCM dengang for fem måneder siden var inde i en periode med meget ustabile resultater. Det kan ikke just siges at være tilfældet i øjeblikket, hvor de rødsorte fra Herning har vundet fire ligekampe i træk. Nedturen mod Panathinaikos i Europa League-kvalen gjorde ondt på den midtjyske selvforståelse, men det bør være et overstået kapitel på nuværende tidspunkt efter to ugers landskampspause.

OB magtede ikke at følge det imponerende 2-0-resultat på udebane mod Randers FC op med en stor præstation på hjemmebane mod FC København, der forrige weekend vandt 1-0 i Odense. Fraværet af Rasmus Falk var i det opgør mærkbart, og uden den hurtige offensivspiller fremstod hjemmeholdets angreb relativt forudsigeligt og tandløst bortset fra en enkelt 100 pct. chance til Thomas Mikkelsen.

FCM er fortsat ubesejret på hjemmebane i denne sæson, og selvom OB'erne de seneste to sæsoner har gjort livet surt for de forsvarende bronzevindere, så vurderer vi, at afstanden mellem de to start-11'ere pt. er så stor, at der ikke bliver det store at rafle om fredag aften i Herning. Vi tror på den femte FCM-sejr i træk og satser på et 2-0-resultat for anden runde i træk i FCM's favør til odds 9.50.

FCM har angriberen Paul Onuachu i karantæne, mens Morten 'Duncan' Rasmussen, Francis Dickoh, Kristian Bach Bak, Petter Andersson, Eyjolfur Hedinsson og Tim Janssen er skadet.

Gæsterne fra Odense må undvære Daniel Høegh, Rasmus Falk og førstemålmand Mads Toppel.

1, X eller 2?
Sats på, at FCM vinder kampen til odds 1.85