Superligaen: FC Midtjylland skraber tre point hjem i Esbjerg


Med AaB's sejr lørdag aften i Odense er FC Midtjylland pisket til at gå efter sejren i mandagskampen i Esbjerg. 0-2-nederlaget til OB på hjemmebane var lidt af et chok for FCM, men siden har holdet rejst sig, og i de seneste to runder er det blevet til en 4-0-sejr i Aarhus mod AGF og en 5-2-sejr i lokalopgøret mod Viborg FF.

Mandagens modstander, Esbjerg, har ikke det store at spille for, da Brøndby er hele syv point foran på den fjerdeplads, der kaster en Europa League-kvalifikationsplads af sig, men den forgangne rundes point i Parken mod de forsvarende mestre, FC København, må have givet vestjyderne et selvtillidsboost op til kampen mod et FCM-mandskab, der længe så ud til at være Danmarks bedste klubhold.

"Vi har været inde i en god periode i ligaen, så jeg tror, vi har en rimelig god statistik mod de fleste hold. Men vi skal ikke lægge så meget i det. Det vigtigste er, at vi koncentrerer os om den kamp, vi skal spille mandag, og ikke hvad statistikken siger. Det bliver svært, og er vi der ikke 100 procent, så taber vi. Så er det ligegyldigt, om statistikken er positiv for os", siger FCM's topscorer, Morten 'Duncan' Rasmussen til klubbens hjemmside.

Kigger vi på statistikken, har FCM meget at have selvtilliden i. Ulvene fra Herning har således ikke tabt til EfB i de seneste otte indbyrdes ligaopgør. I denne sæson er det blevet til en 1-1'er i Esbjerg og en 3-0-sejr til FCM i Herning.

Vi tror, FCM får det svært i mandagskampen mod et EfB-mandskab, der er ubesejret i tre ligakampe, og som kun har tabt tre ud af 14 hjemmekampe i denne sæson. Ikke desto mindre er FCM Superligaens bedste udebanehold med 24 point i 13 opgør på fremmed græs, og Glen Riddersholms udvalgte har været dygtige til at lukke ned for modstanderens offensiv på udebane.

Vi satser på, at FCM vinder en spinkel sejr med en margin på ét mål til odds 4.40.

Hjemmeholdet har Jakob Ankersen i karantæne, mens Emil Lyng, Jacob Nielsen, Jens Berthel Askou og Frederik Rønnow er skadet.

FCM er uden Erik Schviatchenko, Izunna, Femi, Kolja Afriyie og Eyjolfur Hedinsson.

Spilforslag:
Sats på, at FCM vinder kampen til odds 2.60