Superligaen: FC Midtjylland udnytter Europa-træthed hos Esbjerg


Esbjerg 2.55 Uafgjort 3.40 FC Midtjylland 2.65 (Kickoff søndag 15:00)


Rundens på papiret mest spændende kamp spilles i Esbjerg søndag eftermiddag, når byens stolte sønner vender hjem fra veloverstået Europa League-playoff i Frankrig for at tage i mod Superligaens suveræne førerhold, FC Midtjylland. 

Godt nok har forårets helt store positive overraskelse, EfB, hakket lidt i det i den hjemlige række de seneste par uger med nederlag til først Randers FC (2-3) og senest - og mest skuffende - Viborg (1-3), men triumfen mod Saint-Étienne vidner om et hold, der har fokuseret en stor del energi i de to kampe mod den franske storklub.

Man kan ikke beskylde FC Midtjylland for at være inde i et formdyk, men faktum er, at Ulvene i den forgangne runde måtte tage til takke med 1-1 i udekampen mod AaB. Dermed kan cheftræner Glen Riddersholm og de midtjyske spillere ikke længere prale af at have maksimumpoint, men det måtte jo "gå galt" før eller siden; at det skete mod et formstærkt hjemmehold i Aalborg kan ikke kaldes en sensation.

Kigger vi nærmere på statistikken over indbyrdes ligakampe mellem de to jyske klubber, finder vi ud af, at EfB har haft det ualmindeligt svært mod FCM de seneste år. De blåhvide vestjyder har ikke vundet over FCM i de seneste seks indbyrdes opgør, og kun én gang i de seneste ni tilfælde er det blevet til EfB-sejr (2-1 i april 2010).

Niels Frederiksen & Co. skal dog prise sig lykkelige for, at kampen ikke spilles i Herning, hvor EfB kun har vundet én sølle sejr i 16 forsøg; det var første gang, de to klubber mødtes i 2001, da Michael Hansen blev dobbelt målscorer for gæsterne.

FCM har ganske vist vundet de seneste tre indbyrdes opgør i Esbjerg, men kigger vi længere tilbage i tiden, har vestjyderne haft krammet på Ulvene på eget græs: 12 ud af 17 hjemmekampe mod FCM er således endt med sejr.

I gennemsnit bliver der scoret fire mål per Superliga-kamp, når EfB er involveret i denne sæson. Ikke desto mindre har kampene mod FCM været ganske målfattige de seneste par sæsoner; Tre scoringer er, hvad det er blevet til i de seneste fire indbyrdes opgør. Under 1.5 mål giver odds 3.80, hvilket dog ikke er noget, vi anbefaler med tanke på, at vi her har at gøre med det mest scorende (EfB, 15 mål) og næstmest scorende (FCM, 14 mål) hold i denne sæson.

Spørgsmålet er, om EfB-spillerne har fået armene ned efter torsdagens hårde udekamp i Saint-Étienne. Vi troede på vestjyderne i weekendens kamp mod Viborg, men blev slemt skuffet. På den anden side er presset blevet taget af hjemmeholdets skuldre. Vi ender med at satse udesejren til FCM, der som sagt har haft et rigtig godt tag på EfB de seneste år. Der er dog meget, der tyder på en tæt kamp mellem to meget ligeværdige mandskaber. Overvej derfor én udesejr med ét måls margin til odds 4.40.

EfB har netop købt den 24-årige nordmand Mohammed Fellah i Vålerenga, og klubben håber på, at han er spilleberettiget allerede søndag. Den sag er dog ikke afgjort i skrivende stund (fredag eftermiddag).

Gæsterne har angriberen Sylvester Igboun i karantæne.
 

Spilforslag:
Den forsigtige: Sats på, at FCM vinder til odds 2.65
Den frække: Sats på en étmålssejr til FCM til odds 4.40


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet