Superligaen: FC Midtjyllands ulve hyler solide SønderjyskE ud af den


FC Midtjylland 1.90 Uafgjort 3.55 SønderjyskE 3.90 (Kickoff fredag kl. 18:30)


FC Midtjylland har gang i et fantastisk fodboldår. I foråret manifesterede Ulvene sig som et af de bedst spillende hold i Superligaen, og det var kun marginaler, der gjorde, at fusionsklubben ikke kvalificerede sig til Europa League. I denne sæson har Glen Riddersholms tropper fortsat takterne og ligger inden tredje runde på førstepladsen efter to sejre og to gange clean sheet.

Fredag aften kommer SønderjyskE på besøg på MCH Arena, og de indbyrdes opgør, som de to klubber har spillet i år, understreger meget klart FCM's opadgående formkurve: To gange har midtjyderne mødt holdet fra Haderslev (én gang i Herning og én gang i Haderslev), og begge gange er det endt med FCM-sejr og clean sheet til de rødsorte - henholdsvis 1-0 (hjemme) og senest 2-0 (ude).

SønderjyskE er dog ligesom fredagens hjemmehold ubesejret efter de to første runder, og Lars Søndergaards lyseblå mandskab kunne med lidt held og større skarphed sagtens have vundet premieredysten i Odense, der endte 1-1. Sønderjyderne fik dog den perfekte optakt til topopgøret mod FCM ved at besejre Brøndby 1-0 i søndags, og alt tyder på, at den evigt nedrykningsdømte klub bliver svær at slå for samtlige hold i landets bedste række i denne sæson.

Læs UNIBET INSIDE med Glen Riddersholm: Sådan går FCM fra "god"  til "fremragende"

Det er ikke kun i år, at FCM har haft krammet på SønderjyskE. Kun to gange ud af de seneste 11 indbyrdes ligaopgør har Ulvene tabt til Haderslev-holdet, mens det seks gange er endt med midtjysk sejr. Kun fire gange ud af i alt 21 forsøg har SønderjyskE evnet at besejre FCM i Superligaen, og man må sige, at de rødsorte fik håneretten fra start af, efter at det blev til en 5-1-sejr i den første ligakamp nogensinde mellem de to jyske klubber tilbage i 2000; året efter vandt FCM i øvrigt hele 6-0 ligeledes i Herning.

Så galt er vi ret sikre på, at det ikke går for SønderjyskE her 12 år senere. Holdet ser solidt ud defensivt, mens angribernes målnæser trænger til at blive pudset. I sommerpausen skiftede holdets helt store angrebsprofil Lasse Vibe til svensk fodbold, og der rejste sig en del spørgsmål om, hvor målene dog skulle komme fra. Indtil videre er de kommet fra den tidligere HB Køge-spiller Nicolaj Madsen, der dermed allerede har scoret dobbelt så mange kasser som i hele sidste sæson.

Læs blogredaktørens kritiske analyse af den seneste runde i Superligaen

Med Tommy Bechmanns skade er det i høj grad fra SønderjyskEs midtbane og fløje, truslen kommer. Et dygtigt og formstærkt hold som FCM bør kunne dæmme op for gæsternes angreb, og vi tror da også, at Petter Andersson & Co. tager alle tre point i fredagskampen, der nok skal blive tæt, men som i sidste ende vil tippe over til hjemmeholdets side. En gentagelse af 1-0-resultatet i den seneste indbyrdes kamp i Herning er bestemt værd at overveje som spilobjekt til odds 8.50 - alternativt en étmålssejr til hjemmholdet til odds 3.90.

Petter Andersson er tvivlsom for hjemmeholdet på grund af betændelse i knæet. Eyjolfur Hedinsson er med i FCM's trup og kan dermed få sin officielle debut for Ulvene mod sin tidligere arbejdsgiver. Bo Storm er gledet ud af gæsternes trup til fordel for talentet Marc Wehner. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Den forsigtige: Sats på, at FCM vinder kampen til odds 1.90
Den frække: Sats på, at FCM vinder 1-0 til odds 8.50 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet