Superligaen: FC Midtjyllands ulve sætter tænderne i såret Brøndby-hold


FC Midtjylland 2.05 Uafgjort 3.40 Brøndby 3.55 (Kickoff fredag 18:30)
 

Det er kontrasternes møde fredag aften i Herning, når FC Midtjylland tager imod Brøndby: Mens hjemmeholdet endnu ikke har mistet point i denne sæson, har gæsterne slet ikke prøvet at vinde.

I den forgangne weekend vandt Glen Riddersholm & Co. overbevisende 3-1 på udebane mod et ellers stærkt Randers FC-hold, der var ubesejret inden kampen. Det indkasserede mål var blot det andet af sin slags i fire kampe, og den defensive organisation ser ud til at være ét af de vigtigste elementer i Ulvenes succes.

Indtil videre er det da heller ikke fordi, FCM's offensiv har været skræmmende hjemme på MCH Arena. 1-0 over FC København og 2-1 over SønderjyskE er det blevet til, så det siger sig selv, at den defensive del af spillet har en betragtelig aktie i de 12 point, FCM har skrabet sammen indtil videre.

Klik her for at læse 'UNIBET INSIDE med Glen Riddersholm: Sådan går FCM fra god til fremragende'

Thomas Frank har ikke fået den start på trænerlivet i BIF, som han havde ønsket sig. Sidste fredag klarede de blågule med nød og næppe uafgjort 2-2 ude mod oprykkeren Viborg, og inden da var det blevet til nederlag til henholdsvis Esbjerg og SønderjyskE. Cheftræneren anerkender da også, at der venter holdet en svær opgave i Herning:

"FC Midtjylland har mange facetter i deres spil. De er dygtige til at bygge spillet op, og de er uhyggelige i presspillet. Dertil kommer, at de forsvarer sig godt, er dygtige i omstillingerne og skarpe på standardsituationer. De er stærke hele vejen rundt, og det er ikke et tilfælde. Det skyldes, at de er dygtige til det arbejde, der ligger bag", siger Thomas Frank til BIF's hjemmeside og fortsætter:

"Vi ved at der formentlig venter en tætpakket MCH Arena, når Brøndby IF kommer på besøg, og det er blevet et svært sted at spille for de fleste hold. Vi glæder os virkelig meget til den kamp og den udfordring, og vi tror på, at vores koncept og forberedelser kan optimere vores muligheder for at hente en sejr, men det bliver en svær opgave. Jeg håber i hvert fald, at opbakningen vil være lige så fantastisk, som vi har oplevet hidtil, for vi har brug for al den støtte, vi kan få".

Klik her for at læse blogredaktørens kritiske analyse af Runde 4 i Superligaen

Historisk set har FCM og BIF delt pointene ret lige imellem sig; midtjyderne har vundet 12 ud af de i alt 39 ligaopgør, mens BIF har taget sejren 13 gange. De seneste tre indbyrdes kampe er dog endt 1-1 - et resultat der giver odds 6.50 fredag.

Traditionsklubben fra den københavnske vestegn har imidlertid ikke vundet over FCM i Superligaen i de seneste otte forsøg, der derimod har kastet fire FCM-sejre af sig. Vi skal over tre år tilbage for at finde den seneste BIF-udesejr mod FCM; dengang vandt gæsterne 4-2 bl.a. på to mål af Alexander Farnerud.

Siden 2000 har BIF kun vundet tre gange ud af 19 kampe mod FCM i Herning, og vi tror ikke, at Thomas Franks mandskab får den fjerde sejr - og sæsonens første - i denne omgang. Odds 2.05 på et førerhold, der hjemme møder nummer 10, er for godt til at overse, og det er da også dér, vi lægger vores penge.

FCM må undvære de skadede Petter Andersson, Rilwan Hassan, Santiago Villafane og Tim Janssen, mens gæsterne fortsat er uden Daniel Stenderup og Franck Semou. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at FCM vinder til odds 2.05


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet