Superligaen: FC Nordsjælland får bøvl med Vikingernes betondefensiv


FC Nordsjælland ser ud til at have fået en vaskeægte ond ånd i form af oprykkerholdet FC Vestsjælland. To gange har de to klubber mødt hinanden, og begge gange har Vikingerne fra Slagelse vundet 2-1 i Farum - i øvrigt de to eneste FCN-hjemmebanenederlag i denne sæson.

Fem point skiller de to klubber i tabellen, hvor de forsvarende sølvvindere fra Farum før mandagskampen i Slagelse befinder sig på sjettepladsen, mens FCV ligger lige under nedrykningsstregen med en marginalt dårligere målscore end nummer 10, oprykningskollegerne fra Viborg.

Med sejre til både FC København og Brøndby skal FCN gerne have alle tre point, hvis holdet skal holde fast i håbet om en plads i Europa League efter sommerferien. Syv point er der op til både nummer fire, BIF, og nummer tre, FCK, i skrivende stund, og ét point forude ligger Esbjerg, der tabte knebent 0-1 i Brøndby søndag aften.

"Der er vel en vis form for hævntørst inden opgøret mod FC Vestsjælland, men når det er sagt, så er det vigtigt, at vi holder fokus på vores egne opgaver, og at vi gør vores eget spil endnu bedre. Vi skal bygge videre på de sidste to Superliga-kampe, som har givet os selvtillid. Vores defensiv har virket styrket, og vi glæder os til opgaven i Slagelse", siger FCN-træner Kasper Hjulmand til klubbens hjemmeside.

FCN har nu vundet 1-0 i de seneste to ligakampe (ude mod FC Midtjylland og senest hjemme mod AGF), og der bliver brug for koncentration i udeholdets defensiv mandag aften, hvor gæsterne sandsynligvis kommer til at have mest boldbesiddelse, men hvor FCV vil true på kontraløb.

Værterne vil næppe stå så dybt, som tilfældet var i den kedsommelige udekamp i Esbjerg (0-0), men med et målgennemsnit på 0,82 per hjemmekamp (lavest af alle i Superligaen) siger det sig selv, at vi ikke har at gøre med et hold, der satser på sprudlende offensiv fodbold. 

Så er spørgsmålet, om FCN magter det, som EfB ikke gjorde: At score på oprykkerne. Rent statistisk er der ikke meget, der tyder på det, selvom holdet er kommet på tavlen i begge de hidtidige hjemmekampe mod FCV; FCN er således med afstand den klub i Superligaen, der scorer færrest mål på fremmed græs (0,64 i gennemsnit per kamp).

Alt tyder med andre ord på en lavtscorende affære (under 2.5 mål giver odds 1.68), hvor tålmodighed og skarphed foran mål bliver to nøgleelementer. Vi satser på 0-0 eller 1-1 til henholdsvis odds 8.00 og 6.75.

Værterne er fortsat uden Joel Tshibamba.

Gæsterne er uden Andreas Laudrup, Kasper Lorentzen, Joe Sise og Søren Christensen.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.30

Vi har masser af spændende odds på dansk fodbold!