Superligaen: FC Nordsjælland fortsætter de gode takter mod Brøndby


Der har været meget fokus på Brøndbys topscorer, Simon Makienok, i den forgangne uge. Angriberen deltog ikke i træningen fredag, og medierne mener at vide, at den store tankcenterforward er tæt på at skifte til Serie A-oprykkeren Palermo. Søndag eftermiddag skal fokus dog helst være 100 pct. på Farum Park, hvor gæsterne kommer på en svær opgave mod FC Nordsjælland, der har fået maksimumpoint på eget (kunst)græs i denne sæson (2-0-0).

Thomas Frank's udvalgte har endnu den første udesejr til gode i denne sæson, efter at de blågule har tabt henholdsvis 1-3 i Herning mod FC Midtjylland og 0-2 i Hobro. Særligt sidstnævnte nederlag gjorde ondt, og hvis BIF skal tage det sidste skridt mod toppen, er kravet en sejr i Farum.

I det hele taget er det en ambitiøs klub, FCN får besøg af søndag eftermiddag; fredag offentliggjorde BIF's ledelse en langsigtet strategi for, hvad holdet og klubben skal opnå inden sæsonen 2017/18:

"Helt konkret er det vores mål at vinde medaljer hver sæson. Derudover er det en målsætning, at Brøndby IF vinder et dansk mesterskab senest i sæsonen 2017/18. Vi mener, at det er både realistisk og naturligt med den trænerstab og den spillertrup, vi har til rådighed - og med vores muligheder for kontinuerligt at bygge mere på", siger BIF's sportsdirektør, Per Rud, til klubbens hjemmeside.

LÆS MERE: Kan FC Midtjylland rejse sig efter nedturen mod Panathinaikos? Søndag får Ulvene besøg af Esbjerg

FC Nordsjælland har imidlertid en del at have optimismen i, da Tigrene ikke har tabt til BIF i de seneste fire hjemmekampe (1-3-0). Senest endte det 2-2 mellem de to sjællandske klubber i Farum i et opgør, hvor værterne bragte sig foran 2-0 efter blot 19 minutters spil. Der har historisk set også været noget at rette op på for FCN, der i de i alt 19 hjemmekampe mod de blågule kun har vundet tre gange.

Det sandsynlige fravær af Makienok, der lavede begge mål i 2-0-sejren over SønderjyskE senest, vil ramme BIF's offensiv hårdt. "Hjemvendte" Elmander har endnu til gode at ramme formen og finde sine nye holdkammerater, og de høje bolde i feltet vil ikke tilnærmelsesvis udgøre samme trussel, hvis den blonde bomber ikke er med.

FC Nordsjælland har ikke haft problemer med at score på hjemmebane i denne sæson med seks kasser i to kampe. Til sammenligning har BIF blot lavet ét mål i sine to udekampe, og vi har svært ved at se, hvad der skulle retfærdiggøre BIF's favoritværdighed. Vi tror derimod, at FCN fortsætter de lovende takter under den nye træner, Kristjansson, og scorer flere mål end modstanderen søndag. Over 2.5 mål er også højest sandsynligt til odds 1.76.

Ingen af klubberne har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at FC Nordsjælland vinder til odds 2.65