Superligaen: FC Nordsjælland og Brøndby krydser for anden gang i træk i Farum


Cheftræner Kasper Hjulmand står søndag for sidste gang i spidsen for FC Nordsjælland. Den succesrige taktiker skifter efter sommerferien FCN ud med Bundesliga-klubben Mainz. Hjulmand får muligheden for at sætte et sidste værdifuldt aftryk i Farum-klubben, efter at Esbjerg lørdag blev fratrukket tre point i tabellen. Dermed vil FCN med en sejr over Brøndby samt et - indrømmet usandsynligt - EfB-nederlag på hjemmebane til Viborg betyde, at Tigrene overhaler vestjyderne og snupper den femteplads, der giver adgang til Europa League-kvalifikationen.

Søndag får værterne imidlertid besøg af et Brøndby-mandskab, der endnu ikke har opgivet håbet om at overhale ærkerivalen FC København og snuppe bronze. BIF er ubesejret i de seneste seks kampe, og de blågule fra vestegnen vil naturligvis gøre alt for at slutte en flot sæson af med stil.

Umiddelbart er der lagt op til en tæt kamp mellem to klubber, der de seneste fem gange, de har mødt hinanden, har spillet to gange uafgjort, mens BIF har taget sejren to gange, og FCN har vundet en enkelt gang. I denne sæson har FCN dog fortsat en sejr over BIF til gode, eftersom det første opgør sluttede 1-1 i Farum, og BIF vandt 4-1 i Brøndby i begyndelsen af marts.

FCN tabte sin seneste hjemmekamp 2-4 til det senere mesterhold, AaB, mens BIF's seneste udekamp endte 1-1 i Parken mod FCK.

Generelt har FCN dog været meget stærkt spillende på eget (kunst)græs i Farum; 28 point er det blevet til på hjemmebane i sæsonen, hvilket kun de tre tophold har gjort bedre. Til sammenligning har BIF en udebaneresultatstatistik, der lyder på seks sejre, fire uafgjorte og fire nederlag. Målscoren 18-17 i BIF's udekampe vidner om ganske målfattige kampe, og vi kunne sagtens se en 1-1'er for os i søndagens kamp i Farum. Dét resultat kaster odds 7.00 af sig. 

Ingen af klubberne har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.50