Superligaen: FC Nordsjælland tager endnu en gang point fra AaB


Der er begyndt at brede sig en vis nervøsitet i Nordjylland, hvor fodboldflagskibet AaB ikke længere ser helt usårligt ud, som tilfældet var for under en måned siden. Aalborgenserne har tabt to af sine tre seneste kampe - senest 0-2 på eget græs mod Esbjerg - og fik kun lige nøjagtig en sejr med hjem fra Odense ind imellem de to hjemmebanenederlag.

Bedre får det aalborgensiske nervesystem det næppe af at se, hvem der venter i onsdagens sene Superliga-kamp. FC Nordsjælland har således over de seneste par sæsoner udviklet sig til lidt af en ond ånd for AaB, der ikke har vundet over Tigrene i de seneste ni ligamøder. Vi skal helt tilbage til oktober 2010 for at finde den seneste AaB-sejr, mens den seneste sejr til de bolsjestribede i Farum ligger yderligere tre år tilbage i tiden - nærmere bestemt i november 2007.

Vi ramte 4 ud af 6 kampe med vores spilforslag i den forgangne runde. Læs blogredaktørens evaluering af 30. spillerunde i Superligaen!

Seks ud af de seneste ni indbyrdes opgør er endt med sejr til Farum-klubben, selvom det kun én gang har været med en sejrsmargin på mere end ét mål. I denne sæsons første opgør vandt FCN 2-1 i Farum, mens det sluttede 1-1 i Aalborg i slutningen af november. De fire vundne point er inden 31. runde med til at holde de forsvarende sølvvindere med i kampen om den femteplads, der giver adgang til Europa League-kvalifikationen.

"Vi skal virkelig vise os frem og krænge det hele ud. Vi kommer med selvtillid, og vi drømmer om Europa, og den energi og frihed, som det skal give i vores spil, skal vi komme ud og vise", siger FCN-træner Kasper Hjulmand til klubbens hjemmeside.

Hos AaB er cheftræner Kent Nielsen klar over, at onsdagens modstander ikke sådan lige er til at spøge med på eget kunstgræs i Farum. Til AaB's hjemmeside siger han:

"Vi ved, at FC Nordsjælland normalt ikke er et hold, der giver mange chancer væk, og derfor skal vi selv forsøge at være mere effektive end i vores seneste kamp mod Esbjerg".

FCN har ganske rigtig den næstbedste hjemmebanedefensiv (efter netop AaB) med 12 indkasserede mål i 15 kampe, så det kræver absolut koncentration fra Kusk, Spalvis og de andre offensive AaB-drenge, hvis der skal lægges afstand til FC Midtjylland, som møder Brøndby på udebane torsdag aften.

Nordsjællanderne viste i Randers, at man godt kan vinde fodboldkampe, selvom spillet ikke fungerer optimalt. Et nederlag vil være et hårdt slag for begge klubbers ambitioner, og det vil ikke overraske os, hvis vi bliver vidner til et taktisk spil, hvor mandskaberne vil se hinanden lidt an, før der investeres det store i offensiven. Målløst bliver det næppe (de to klubber har kun spillet to gange 0-0 i 35 indbyrdes ligaopgør), men vi satser på en pointdeling med cifrene 1-1 til odds 7.00, ligesom det endte i den seneste kamp i Aalborg.

FCN har Andreas Laudrup, Joe Sise og Kasper Lorentzen på skadeslisten, mens AaB er uden Rasmus Jönsson, Kasper Risgård, Henrik Dalsgaard, Gilli Sørensen og Christian Rye.

Hjemmeholdet har desuden Nicolai Stokholm i karantæne, mens gæsternes Thomas Augustinussen ligeledes har fået raget for mange strafpoint sammen.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40