Superligaen: FC Vestsjælland fortsætter sin gode hjemmebaneform mod målløse Silkeborg


Det er aldrig sket tidligere, at et hold efter fire runder ikke har scoret i Superligaen. Den triste rekord har oprykkerne Silkeborg IF sat sig på, selvom holdet trods alt kan glæde sig over at have erobret to point efter comebacket i landets bedste række takket være to gange 0-0 mod stærke hold som FC København og Esbjerg.

I søndagens tidlige kamp skal oprykkerne på en vanskelig opgave på udebane mod et FC Vestsjælland-hold, der endnu ikke har tabt på eget græs, og som i perioder har udspillet både FCK (2-2) og OB (3-1) foran hjemmepublikummet. Der er derfor ikke noget at sige til, at værterne stiller op som relativ komfortabel favorit.

Med syv scoringer i fire kampe ser FCV ud til at være kommet over sit store problem med ikke at score nok mål, men det må bekymre Vikingerne, at defensiven endnu ikke har holdt nullet. Søndag får FCV-forsvaret en unik mulighed, når rækkens svageste offensiv kommer på besøg. FCV-sejr og clean sheet giver pt. odds 3.70.

"Selvom det er tidligt i sæsonen, så kan man godt kalde det lidt af en nøglekamp allerede. Der er vel 5-6 hold, som kommer til at kæmpe om de nederste pladser, og i den gruppe befinder både Silkeborg og vi os. Hvis vi kan vinde kampen søndag, så kan vi slå et lille hul ned til dem", siger FCV's Rasmus Festersen, der tidligere har spillet i netop SIF, til klubbens hjemmeside.

Det er første gang, de to hold mødes i Superligaen, så der er ikke nogen indbyrdes statistik at læne sig opad. Det seneste indbyrdes opgør går tilbage til 1987, hvor FCV gik under navnet Slagelse BK&IF og kæmpede med SIF i 2. Division. Dengang vandt jyderne 2-0 i Slagelse.

Vi tror ikke på en gentagelse søndag; dertil er de rødklædte SIF-spillere simpelthen for ufarlige, og FCV-defensiven for solid. FCV er et stærkt og velorganiseret hjemmehold, og vi tror, at Michael Hansen & Co. sikrer sig sæsonens anden sejr til odds 2.20.

FCV har fortsat Michael Lumb og Joel Tshibamba på skadeslisten.

Gæsterne har Jens Martin Gammelby i karantæne og Nicolaj Køhlert samt Bjarni Vidarsson på skadeslisten.

1, X eller 2?
Sats på, at FCV vinder kampen til odds 2.20