Superligaen: FCK gør det nødvendige på hjemmebane mod OB


Nederlaget til AaB i pokalfinalen torsdag aften kom måske ikke som lyn fra en klar himmel, men ikke desto mindre var det en streg i regningen for de forsvarende mestre fra FC København, der dermed missede den sidste chance for et trofæ i denne sæson. Mindre end tre døgn senere træder Løverne igen ind på Parkens græstæppe - denne gang for at satse alt på den lille mulighed, klubben har for at overhale FC Midtjylland og snuppe den andenplads, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Kravet er en sejr over OB, der ikke længere har andet end æren at spille for i denne sæson, mens FCM skal tabe i Haderslev mod SønderjyskE, der har reddet livet i landets bedste række. Odenseanerne kommer til hovedstaden med et 1-2-nederlag til Esbjerg i bagagen, men De Stribede havde inden da vundet to kampe i træk. 13 point skiller de to klubber fra hinanden inden søndagens opgør på nationalarenaen.

FCK er ubesejret i de seneste fem hjemmekampe, og har i løbet af sæsonen kun tabt to gange på eget græs. Kun de nykårede mestre fra AaB har en bedre hjemmebanestatistik end københavnerne. Seks uafgjorte kampe foran eget publikum har dog kostet dyrt i tabellen; til sammenligning spillede de hvidklædte kun uafgjort fire gange på hjemmebane i sidste sæson, da klubben vandt det danske mesterskab.

Læs blogredaktørens analyse og evaluering af 32. spillerunde i Superligaen

OB har været lidt af en ønskemodstander for FCK de seneste sæsoner. I de seneste 14 indbyrdes ligaopgør har OB'erne kun vundet én gang, og vi skal helt tilbage til august 2003 for at finde den seneste fynske ligasejr i hovedstaden. I de 15 kampe, de to klubber har spillet i Parken siden, har FCK vundet de seks, mens hele ni er endt uafgjort. I alt er 15 af de 32 ligaopgør, FCK og OB har spillet i København, endt med ét point til hver.

Værterne må undvære Georg Margreitter, der fik rødt kort i Herning sidste søndag, men som alligevel ikke var blevet klar til kampen på grund af den forstrækning, han pådrog sig i pokalfinalen.

Gæsterne fra Fyn har hele fire stamspillere i karantæne søndag; det drejer sig om Daniel Høegh, Anders Møller Christensen, Espen Ruud og Rasmus Falk.

Vi tror, at tre faktorer kommer til at afgøre kampen til FCK's fordel: hjemmebanen, vigtigheden af de tre point samt modstanderens svækkede defensiv. Ståle Solbakkens udvalgte vil gøre alt for at rette en smule op på blamagen i pokalfinalen foran egne tilhængere, og anført af Andreas Cornelius, der - ganske vist en smule sent - er ved at genfinde sin gamle målform, hiver hjemmeholdet en relativt komfortabel sejr hjem i sæsonens sidste kamp. Om det så er nok til andenpladsen, ja, det afgøres i Haderslev.

Spilforslag:
Sats på, at FCK vinder kampen til odds 1.40