Superligaen: FCK og EfB deler pointene for tredje gang i træk


FC København er inde i en pointmæssigt rigtig god stime. Spillet er fortsat meget op og ned, men i de seneste tre ligakampe er det blevet til maksimumpoint og en samlet målscore på 4-0. Læg dertil, at Løverne har spillet sig i pokalfinalen, og pludselig begynder forårsperspektiverne at se relativt lyse ud for de forsvarende mestre.

I mandagens sene kamp tager FCK mod Esbjerg, der er otte point efter mestrene i tabellen, og som skal have tre point, hvis drømmen om Europa League-kvalifikation skal overleve.

EfB har ganske vist kun vundet fire gange i 19 forsøg i Parken, men vestjyderne har ikke tabt til FCK i de seneste fire indbyrdes kampe (heraf en 2-0-sejr og senest en 1-1'er i København) og kommer til hovedstaden med troen på, at der ligger point og venter.

"For første gang i denne sæson foregår det indbyrdes opgør på et tidspunkt, da begge hold er inde i fornuftige perioder. FC København er et hold af dygtige fodboldspillere og med en god defensiv struktur, men har haft problemer med at skabe chancer. Vi ved dog, at vi skal tage os i agt for deres indlægsspil og dødbolde", siger EfB-cheftræner Niels Frederiksen til klubbens hjemmeside.

Kun to hold har tabt flere udekampe end EfB (syv), og vestjyderne kommer på lidt af en opgave mod FCK, der har scoret flittigere på eget græs end noget andet hold i Superligaen (25 mål i 14 kampe).

Vi har dog de seneste to sæsoner set, at EfB har de redskaber, der skal til for at gøre rigtig ondt på FCK, og fire af de seneste seks indbyrdes ligakampe er endt uafgjort (heraf begge hidtidige opgør i denne sæson). Vi forventer endnu et tæt opgør søndag aften, hvor spillet bølger frem og tilbage. Spilværdien på X'et til odds 3.50 er ganske fint, og det er her, vi smider vores indsats.

Hjemmeholdet er uden de skadede spillere Nicolai Jørgensen, Olof Mellberg og Youseff Toutouh.

Gæsterne er uden Emil Lyng, Frederik Rønnow, Jacob Nielsen, Jens Berthel Askou og Jerry Lucena.

Ingen af klubberne har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.50