Superligaen: FCK tager sejren i dansk Europa-brag


Esbjerg 3.70 Uafgjort 3.40 FC København 2.00 (Kickoff søndag 17:00)


Torsdag sikrede Esbjerg sig avancement i Europa League med en 1-0-sejr over svenske Elfsborg, og to dage forinden havde FC København besejret den tyrkiske storklub Galarasaray med de samme cifre i Champions League.

Søndag eftermiddag står de to succesfulde danske Europa-mandskaber så over for hinanden i den hjemlige liga, hvor holdene kører med vidt forskellige formkurver. Mens EfB har tabt sine seneste fire ligakampe og er røget ud af DBU Pokalen, har mestrene fra København kun tabt én af deres seneste 11 ligakampe.

Med to scorede mål i de seneste fire kampe er manglende skarphed foran mål én af forklaringerne på de blåhvide vestjyders nedtur i Superligaen, hvor holdet pt. ligger nede som nummer ni. Offensiven var ellers tidligere på sæsonen EfB's stærke side, og holdet er fortsat det næstmest scorende mandskab i rækken med 26 kasser i 14 kampe.

"Vi ved, at vi skal op mod Danmarks måske mest formstærke hold, men vi glæder os til muligheden og ser frem til en intens og jævnbyrdig fodboldkamp", siger EfB's cheftræner, Niels Frederiksen, til klubbens hjemmeside.

Modsat Esbjerg har FCK haft godt styr på både offensiv og defensiv i de seneste runder, hvor Løverne har holdt buret rent ved to lejligheder og kan prale af en målscore på 10-2. Forsvarskæden med Jacobsen, Mellberg, Sigurdsson og Bengtsson ser ud til endelig at have lukket hullerne.

EfB plejer at have svært ved at omstille sig fra europæisk til dansk fodbold, og vi tror, at FCK er for godt kørende til, at hjemmeholdet får point ud af kampen søndag. Vi satser derfor på, at Ståle Solbakken & Co. får deres blot anden udesejr i sæsonen og konsoliderer positionen i toppen af Superligaen.

EfB må undvære Martin Bergvold og Magnus Lekven, der begge er skadet. FCK-træner Ståle Solbakken har ikke udtaget angriberne Fanendo Adi og Danny Amankwaa.

EfB har Jakob Ankersen i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at FCK vinder til odds 2.00
 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet!