Superligaen: FCN spænder endnu en gang ben for AaB


AaB 2.15 Uafgjort 3.35 FC Nordsjælland 3.35 (Kickoff mandag 19:00)


Mandag aften skal AaB forsøge at gøre det, FC Midtjylland ikke formåede at gøre søndag aften, da Ulvene tabte 0-1 til Brøndby i Herning: bevare sin status som ubesejret på eget græs efter ni hjemmekampe i sæsonen.

Tre point mod de forsvarende sølvvindere fra FC Nordsjælland vil samtidig betyde, at Kent Nielsen & Co. hopper op på siden af førerholdet, der ellers lige så ud, som om det var kommet tilbage på sporet med to sejre i træk efter en periode med fem runder uden sejr.

De rødhvide fra Aalborg har taget fusen på de fleste i denne sæson, hvor mange nok havde forudset en placering under topfeltet. Anført af en række yngre talentfulde kræfter i offensiven har AaB vist sig at have det defensive fundament, der i høj grad også skal til for at opnå stabilitet i en alt andet end stabil liga.

11 scorede mål på hjemmebane er ikke prangende, når man har spillet otte kampe, men kun at lukke fire mål ind i samme periode er ganske enkelt fremragende. På udebane glider tingene ikke så problemfrit for AaB, men et samlet pointsnit et godt stykke under to er pt. nok til at kunne kalde sig tophold i Superligaen.

Ni point under AaB finder vi FCN, der med point mandag aften vil hoppe op over nedrykningsstregen. Tre point vil betyde, at Kasper Hjulmands tropper kommer helt op på en delt sjetteplads, og at nedrykningssnakken i medierne vil forstumme - i det mindste foreløbig.

Mens de færreste seriøst vil hævde, at FCN er en nedrykningskandidat, så er det nok også de færreste, der tror på, at AaB kommer til at blande sig i guldstriden indtil sidste spillerunde. En favoritsejr mandag aften vil dog unægteligt få etteren FCM til at ryste en smule i bukserne.

Tigrene fra Farum har kun tabt én af deres seneste seks kampe, men på udebane er holdets statistik fortsat horribel med én sejr og seks nederlag. Formen er i den grad opadgående i Nordsjælland, og vi tror, at FCN kan presse AaB i en tæt mandagskamp.

FCN er desuden en modstander, som AaB traditionelt har det meget svært med. Aalborgenserne har således ikke vundet over FCN i de seneste otte indbyrdes ligaopgør, der er resulteret i seks sejre til sjællænderne. De to klubber har aldrig spillet 0-0 i Aalborg, men vi satser på X'et og overvejer et bet på resultatet 1-1 til odds 6.75.

Hjemmeholdet må undvære Rasmus Würtz, der er i karantæne, og det samme må gæsterne, hvad Jens Stryger Larsen angår. Desuden er AaB's Lukas Spalvis skadet, mens Søren Christensen, Uffe Bech, Oliver Thychosen og Andreas Laudrup sidder udenfor hos FCN.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.35
 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet!