Superligaen: FCN's fremgang fortsætter i Esbjerg


Esbjerg 2.50 Uafgjort 3.40 FC Nordsjælland 2.65 (Kickoff mandag 19:00)


Vi skal næsten fem år tilbage i tiden for at finde den seneste FC Nordsjælland-sejr i Esbjerg i Superligaen; i denne sæsons første runde gik det da også helt galt for Tigrene, der blev ædt levende på den jyske vestkyst og måtte traske østpå med halen mellem benene efter en 0-4-ydmygelse.

Det skulle blive startskuddet til en stime på fire kampe uden sejr til de forsvarende sølvvindere, mens EfB vandt tre af sine første fire kampe i sensommeren. Siden skulle bøtten vende noget så eftertrykkeligt, og status før mandagskampen er den, at hjemmeholdet ligger under nedrykningsstregen med fire point op til FCN på sjettepladsen.

Mens Niels Frederiksens blåhvide tropper ikke fik så meget som én sejr i de sidste otte runder sidste år, gik Kasper Hjulmand & Co. i vinterhi med fire kampe som ubesejret at varme sig på. FCN må dog fortsat trækkes med en horribel udebanestatistik, der lyder på én sejr, én uafgjort og seks nederlag - dårligst af alle i Superligaen.

[Europa League]

Mens EfB altså "varmede op" til mandagskampen mod Fiorentina, spillede et ungt reservehold fra FCN tirsdag 0-0 ude mod Malmö. Tre dage forinden havde spillerne fra den normale start-11'er vundet over ukrainske Metalist Kharkiv takket være et mål af Martin Vingaard.

EfB og FCN er normalt to hold, der satser på hurtigt, teknisk betonet angrebsfodbold, og hvis vi må tillade os at være lidt optimistiske, så tror vi på, at det bliver en seværdig og målrig mandagskamp.

I den sammenhæng er det værd at bemærke, at de to klubber i indbyrdes 31 ligakampe ikke har spillet 0-0. 99 mål i alt giver et målgennemsnit på over tre, så der kan være ræson i at satse på over 2.5 mål mandag i Esbjerg til odds 1.73.

4-0 i hjemmeholdets favør bliver det næppe; derimod tror vi på en snæver sejr til gæsterne fra FCN, der får sæsonens blot anden sejr på fremmed græs. 2-1 til Farum-holdet ligner et godt bud til odds 10.00.

EfB har forsvarsspilleren Kian Hansen i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at FCN vinder kampen til odds 2.65
 


Klik her for at spille på dansk fodbold hos Unibet!