Superligaen: Førerholdet FC Midtjylland nedkæmper såret forfølger fra Farum


Efter en uge med pokalfodbold triller bolden igen i Superligaen, og sikke en lækkerbisken, vi bliver trakteret med allerede fredag aften, når to af sæsonens hidtil mest succesrige mandskaber tørner sammen i Herning.

Hjemmeholdet FC Midtjylland fører landets bedste række med syv point ned til nummer to og har endnu ikke tabt på eget græs; FC Nordsjælland har gjort det bedre end forventet, har scoret masser af mål og befinder sig pt. på fjerdepladsen. Otte point har Farum-klubben op til FCM, og de rødgule er en del af et meget tæt felt i subtoppen, der desuden består af Randers FC, FC København (begge 21 point) og forfølgerne Brøndby IF (18) og Hobro (17).

Begge mandskaber har dog noget at rette op på efter pointtab i sidste weekend. Mens FCM for en sjælden gangs skyld måtte gå fra banen uden at have vundet efter 1-1 ude mod SønderjyskE, fik FCN et gevaldigt gok i nøden, da Tigrene hjemme på kunstgræsset i Farum tabte 0-1 til et tamt AaB-hold, der snuppede sejren takket være et selvmål af hjemmeholdet i de allersidste sekunder af opgøret.

"Vi ved, at hvis vi er stærke kollektivt og får publikummet med os, så er vi et rigtig svært hold at spille mod. Vi vil tilbage på sejrssporet efter vores uafgjorte kamp mod SønderjyskE", siger FCM-træner Glen Riddersholm til klubbens hjemmeside.

I Herning har FCN kun vundet to gange i 22 forsøg, mens FCM har taget 12 sejre.

FCM-træneren er klar over, at hans hold har haft det mere end svært mod netop FCN de seneste sæsoner; kun én sejr er det således blevet til for midtjyderne i de seneste seks ligakampe mod nordsjællænderne, der har taget sejren i de seneste tre indbyrdes opgør - senest 2-1 i Farum den 21. september. I Herning har FCN dog kun vundet to gange i 22 forsøg, mens FCM har taget 12 sejre.

De seneste fire indbyrdes opgør er blevet afgjort med en margin på ét mål, og selvom FCN - med rækkens fjerdedårligste defensiv - er et såret dyr efter to hårde nederlag i træk og et pinligt exit i pokalturneringen, så er der ikke tale om et hold, man bare løber over ende. Vi tror på en tæt kamp, som i sidste ende bliver vundet af det mest formstærke hold: FC Midtjylland.

2-1 i hjemmeholdets favør er vores resultattip til odds 8.00. Til de lidt mere forsigtige anbefaler vi et spil på en étmålssejr til værterne til odds 3.80.

Hjemmeholdet har forsvareren Francis Dickoh i karantæne, mens Frederik Møller, Erik Sviatchenko, Lasse Heinze, Eyjolfur Hedinsson og Rilwan Hassan er skadet.

Gæsterne fra Farum er fortsat uden Lasse Petry og Joe Sise.

1, X eller 2?
Sats på, at FCM vinder kampen til odds 1.85

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!