Superligaen: Førerholdet FC Midtjylland besejrer skrøbelige AaB


AaB 2.70 Uafgjort 3.40 FC Midtjylland 2.50 (Kickoff mandag 19:00)


Vi skal helt tilbage til den 4. april for at finde AaB's seneste nederlag på eget græs. Siden dengang har de rødhvide nordjyder spillet seks hjemmekampe i landets bedste række, og i denne sæson er det blevet til en 2-1-sejr over FC København samt en 0-0-kamp mod OB.

Mandag aften får Kent Nielsen & Co. den måske hårdeste modstand, det er muligt at opdrive herhjemme i øjeblikket, når førerholdet, FC Midtjylland, kommer på besøg. Midtjyderne har vundet samtlige fem kampe i denne sæson, og i den forgangne runde åd Ulvene kriseramte Brøndby råt hjemme i Herning og vandt 5-2.

I værternes lejr er man bevidst om modstanderens styrker, som AaB skal forsøge at neutralisere i mandagskampen:

"FC Midtjylland har været dygtige til at udnytte momentum, og med masser af energi og tro på egne evner har man formået at få marginalerne til at gå sin vej", siger AaB's cheftræner, Kent Nielsen, til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Samtidig har FC Midtjylland lukreret af at kunne stille med stort set samme opstilling hver gang, ligesom Morten 'Duncan' Rasmussen med sine fem mål virkelig har vist tænder".

Der er ikke noget at sige til, at FCM er favorit, selvom kampen spilles i Aalborg: Kent Nielsens tropper har nemlig ikke vundet i de seneste tre kampe, der blandt andet har budt på to 1-2-udebanenederlag til oprykkeren FC Vestsjælland og FC Nordsjælland. Den tidligere Brøndby-træner var dog godt tilfreds med spillet i den seneste kamp i Farum, og så er spørgsmålet bare, om det er nok mod formstærke FCM: 

"For os handler det om at præstere og levere på samme spillemæssige niveau som i vores seneste kamp mod FC Nordsjælland, så vi med masser af bevægelighed og hurtigt spil kan kombinere uden om FC Midtjyllands fysik".
 


Statistisk ser det ganske fornuftigt ud for AaB, der kun har tabt to kampe mod FCM i de seneste otte indbyrdes opgør, mens fem er endt med nordjysk sejr. Tilbage i april vandt AaB 3-2 i Herning, mens FCM fire måneder forinden havde slået AaB med 3-1 i Aalborg.

Interessant er det at iagttage, at de to klubber kun har spillet tre uafgjorte kampe ud af 39 indbyrdes opgør og kun én gang ved de seneste 22 lejligheder. Hvis man kan bruge den slags statistik til noget, så må vi gå ud fra, at det bliver til enten hjemme- eller udesejr i mandagskampen, og her hælder vi til gæsterne fra Herning, der har vist så god form efter sommerferien, at det pt. ikke ville give nogen mening at bette imod dem.

I de seneste fem indbyrdes opgør er der blevet scoret over 2.5 mål hver gang (gennemsnit 3.8 mål per kamp), så det kan være et godt bud på et lille bonusspil til odds 1.78 - alternativt over 3.5 mål til odds 2.95.

AaB har Kenneth Emil Petersen, Jeppe Curth og Rasmus Jönsson på skadeslisten, mens gæsterne må undvære Eyjolfur Hedinsson, Petter Andersson, Rilwan Hassan og Santiago Villafane. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at FC Midtjylland vinder til odds 2.50


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet