Superligaen: Formstærke ærkerivaler holder hinanden i skak i derby


Brøndby IF 2.90 Uafgjort 3.40 FC København 2.40 (Kickoff søndag 19:00)


Med 3-2-sejren over ærkerivalen FC København sidst i september udlignede Brøndby IF derbyregnskabet på eget græs, så begge klubber har fået 13 sejre, mens seks opgør er endt uafgjort. Overordnet set har FCK stadig et solidt overtag med 33 sejre over for BIF's 20.

Søndag aften skal BIF forsøge at få sin 14. sejr foran eget publikum, når de forsvarende mestre, FCK, kommer til Brøndby. Der er tale om en kamp mellem to af Superligaens mest formstærke hold; mens BIF er ubesejret i ni kampe, har FCK ikke tabt i sine seneste seks ligaopgør.

Efter en håbløs sæsonstart, der kostede belgiske Ariël Jacobs jobbet, har Ståle Solbakken (billedet herunder) virkelig fået styr på Løverne. De hvidklædte københavnere har således kun tabt én af deres seneste 13 ligakampe - det førnævnte 2-3-nederlag i Brøndby.

FCK spiller i øjeblikket med i både Champions League og DBU Pokalen, mens BIF kan koncentrere sig fuldt ud om Superligaen. Hvorvidt onsdagens Champions League-kamp i Torino mod Juventus sidder en smule i hovederne og i benene på Løverne, er svært at sige. Med tre hviledage bør det ikke være et problem.

Klubberne ligger à point på tredje- og fjerdepladsen med den samme resultatstatistik (6-6-4), men FCK med en bedre målscore. Udebanekampene er imidlertid fortsat FCK's store akilleshæl; blot én sejr på fremmed græs er det blevet til i syv forsøg, og holdet er pt. det tredjedårligste udehold i Superligaen.

Brøndby har derimod været skarp på hjemmebane, hvor de blågule kun har tabt én kamp. Ni mål i syv kampe på eget græs er dog ikke imponerende, og der er ingen tvivl om, at det er her, udfordringen ligger for BIF. Kun SønderjyskE og FC Vestsjælland har scoret færre hjemmebanemål.

BIF har kun vundet to af de seneste 15 ligakampe mod FCK, men det ligner på forhånd en helt åben kamp søndag aften. Thomas Frank ser ud til at have fået sat skik på defensiven, der har holdt buret rent i fem kampe i træk. Hvis målscoringen begynder at flyde, ligner sidste sæsons nummer ni en klar top-3-kandidat.

Et nederlag vil være en solid mavepuster for begge hold, og selvom der historisk set ikke har været mange pointdelinger i derbyet, så vil et X søndag være det tredje uafgjorte resultat i de seneste fem indbyrdes ligaopgør mellem BIF og FCK. 1-1 (odds 6.75) er vores resultattip.

FCK har Rurik Gislasson i karantæne, mens Fanendo Adi fortsat er ude af truppen.

Brøndbys topscorer, Simon Makienok, er ikke umiddelbart klar til at indgå i start-11'eren, men kan bliver skiftet ind i løbet af kampen, lyder meldingen fra BIF-træner Thomas Frank, der dog må undvære Mikkel Thygesen og Martin Albrechtsen.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40
Sats på, at begge hold scorer til odds 1.68
 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet!