Superligaen: Frygten for nederlag sejrer i bundgyser i Odense


Det er turbulente tider i Odense. Sæsonstarten har været alt andet end god, og i den forgangne uge blev det nok for ledelsen, der valgte at fyre cheftræner Troels Bech. Erstatningen fandt man i den rutinerede træner Ove Pedersen, der senest har været i FC Vestsjælland. Den 60-årige Pedersen bliver kastet i ilden med det samme, når de kriseramte fynboer lørdag møder det eneste hold, der har fået en værre start end dem selv: Silkeborg IF.

De rødklædte oprykkere har endnu ikke vundet og har blot lavet fem mål i ni kampe, så det siger sig selv, at alt andet end en debutsejr til Ove Pedersen vil være en gedigen skuffelse. Det hører dog med til historien, at OB endnu ikke har vundet på eget græs i denne sæson, hvor holdet har spillet uafgjort to gange og tabt to foran eget publikum.

Hjemmeholdet skal bruge en sejr for at hoppe op på den rare side af nedrykningsstregen, men indtil nu er det kun én gang blevet til tre point for De Stribede; de kom noget overraskende på udebane mod formstærke Randers FC (2-0) i femte runde. Dengang scorede Emil Larsen, og offensivspilleren er den, der bærer det største ansvar på sine skuldre i forhold til at skabe chancer for OB.

"Det er aldrig sjovt, når træneren bliver fyret, men måske var det nødvendigt at få en ny mand, der kan få mere gang i os. Vi trængte til at få noget ny energi, og selvom vi ikke spillede dårligt mod Nordsjælland, så skal vi bare endnu mere i gang nu. Vi skal op med humøret og løfte stemningen, for på den måde får vi mere energi, så vi kan vise mere, end vi har gjort tidligere", siger OB-anfører Ari Skúlason.

Odense-klubben har en fin statistik mod netop SIF, der ikke har besejret fynboerne de seneste otte gange, de to klubber har mødt hinanden i Superligaen. I denne periode er det blevet til fem gange uafgjort og tre OB-sejre. Det seneste opgør blev spillet i maj sidste år, og her endte det med en sand målfest og cifrene 3-3. Det resultat giver odds 56.00 lørdag.

Vi tror dog ikke, der bliver scoret mange mål i bundgyseren i Odense; dertil er der ganske enkelt for meget på spil og for mange nerver på. Sagen er klar: Ingen af klubberne kan leve med et nederlag. Taber OB, ryger Ove Pedersen & Co. ned på sidstepladsen, og hvis de jyske gæster ikke får point med hjem, så risikerer Jesper Sørensens mandskab at have fem point op til nummer 11, når runden er færdigspillet.

Det er naturligvis begrænset, hvad en ny træner kan udrette på en håndfuld dage, men man ser tit, at spillerne giver sig ekstra meget for at vise den nye mand på bænken, at man er til at regne med, og at han skal satse på én i kampene, der kommer. På den anden side viste SIF gode takter i sidste rundes 2-2-kamp hjemme mod Hobro, og når alt kommer til alt, stinker bundgyseren af uafgjort til det fine odds 3.40.

Hjemmeholdet er uden Rasmus Falk, Daniel Høegh, Jacob Schoop og Mikkel Desler.

Gæsterne kommer til Odense uden Nicolaj Køhlert.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40