Superligaen: Genfødte Esbjerg får sæsonens første udesejr i Slagelse


Ét nederlag i de seneste seks ligakampe er det blevet til for Esbjerg, der spillede så fremragende en forårssæson, men som kom rigtig skidt i gang med denne sæson i Superligaen. Sammenholdt med midtugens imponerende 7-0-sejr på udebane mod AC Horsens i DBU Pokalen tyder alt på, at vestjyderne er kommet på rette spor - et spor, der skal følges lørdag, når de blåhvide gæster Slagelse og FC Vestsjælland.

Selvom det har været meget op og ned for FCV på det seneste, så er det værd at huske på, at Vikingerne før 13. runde ligger på 9. pladsen med to point mere end lørdagens modstander, EfB. Den forgangne weekends bundgyser i Silkeborg blev vundet 2-1, og det er uden tvivl et resultat, der har givet spillerne et tiltrængt boost efter det pinlige 0-5-nederlag i Brøndby ugen forinden.

EfB bankede FCV 3-0, sidst klubberne tørnede sammen - midt i september - men vestjyderne har ikke haft det nemt i Slagelse, hvor Niels Frederiksens hold, hvis vi tæller 2011/12-sæsonen i 1. Division med, har tabt to gange og vundet én. Sidst holdene mødtes i Slagelse (i oktober sidste år), endte det med en 2-1-sejr til hjemmeholdet.

"Vi har gode erfaringer med Vestsjælland, men det er noget andet at spille mod dem på udebane, og jeg forudser en svær kamp. Kan vi komme til at spille vores spil, er der muligheder, og vi har meget positivt at tage med fra kampen i Horsens", siger EfB's Jakob Ankersen til klubbens hjemmeside.

Netop Ankersen har efter en sløv sæsonstart fundet formen - noget, der bekræfter hans betydning for EfB's succes - og den hurtige fløjspiller scorede to gange i pokalsejren over Horsens - i øvrigt det samme antal mål, han har præsteret i Superliga-sæsonen hidtil (i sidste sæson lavede Ankersen til sammenligning ni ligamål).

EfB har kun ladet modstanderne score 13 gange, og defensiven er i høj grad dét, som holdets resultater hviler på.

Der burde blive gode muligheder for at forbedre den statistik lørdag mod et FCV-hold, der har lukket flere mål ind end noget andet hold i Superligaen i denne sæson (21). EfB derimod har kun ladet modstanderne score 13 gange, og defensiven er i høj grad dét, som holdets resultater hviler på - hvilket vi igen fik at se i den forgangne weekend, da esbjergenserne holdt Brøndby IF fra at score i 0-0-kampen i Esbjerg.

EfB har endnu sæsonens første udesejr til gode (0-2-3), mens FCV ikke har tabt på eget græs (3-2-0). Det tror vi, ændrer sig lørdag aften. Optimismen i Esbjerg er ikke til at komme udenom, og FCV ligner trods sin flotte statistik på eget græs ikke et hold, der kan mønstre samme niveau i øjeblikket. Det kræver stor koncentration af gæsterne, men vi tror, de lever op til favoritværdigheden og vinder 1-0 til odds 8.50.

Gæsterne har Jeppe Andersen - kampens første målscorer i Horsens - i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at EfB vinder kampen til odds 2.10

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!