Superligaen: Guld- og sølvvinderne AaB og FC København spiller lige op i Aalborg


Efter tre ligakampe uden sejr var det vitalt for FC København at vinde i Odense lige inden landsholdspausen, og Løverne klarede med nød og næppe opgaven, da de snuppede en 1-0-sejr med hjem til hovedstaden. Lørdagens modstander, AaB, kunne også godt snart bruge tre point; nordjyderne er uden sejr i de seneste fire kampe i Superligaen og tabte tilmed begge kampe mod cypriotiske Apoel i Champions Leagues playoffrunde.

Ja, det er lidt besynderligt at konstatere, at en kamp mellem de forsvarende doublevindere og sølvvindere samtidig er et opgør mellem nummer syv og seks i tabellen, men ingen af klubberne har for alvor fået gang i takterne fra foråret. Gæsterne stiller måske lidt overraskende op som favoritter ifølge oddsene, men det hører med til historien, at FC København kun har tabt én ud af sæsonens fem udekampe i Superligaen og i Champions League-kvalifikationen (1-3-1).

De seneste sæsoner har FCK'erne dog haft det ganske svært i Aalborg, og det er ikke lykkedes de hvidklædte københavnere at vinde på udebane over AaB i de seneste fire forsøg (0-2-2). De seneste to indbyrdes opgør i det nordjyske er endt med 2-1 i værternes favør, og de to foregående kampe sluttede 1-1. De to resultater kaster henholdsvis odds 10.50 og 6.75 lørdag aften. 

I det hele taget må man sige, at hjemmebanefordelen har været til at tage at føle på de seneste mange sæsoner, når de to klubber har mødt hinanden; kun én gang ud af de seneste 14 indbyrdes kampe er således endt med fuld gevinst til udeholdet (1-0 til FCK i Aalborg i marts 2011). Jeppe Curth har scoret for AaB de seneste to gange, københavnerne har besøgt AaB, men ham skal Ståle & Co. ikke bekymre sig om lørdag aften, da han forlod mesterklubben i sommer.

FCK har været god til at lukke af defensivt på udebane indtil videre i sæsonen; kun to mål er der gået ind på de hvidklædte i fire kampe (inklusiv 0-0-udekampen mod Dnipro), og netop den defensive struktur bliver altafgørende for gæsterne lørdag aften, hvor det er sandsynligt, at FCK-defensiven i perioder vil blive lagt under pres af et hjemmehold, der må og skal vinde for at komme tilbage på sporet i landets bedste række.

FCK har kun ét point mere end de rødhvide, men vil som udgangspunkt godt kunne leve med ét point på udebane mod de forsvarende mestre.

Før 7. Runde har AaB'erne otte point op til førerholdet, FC Midtjylland - i øvrigt den eneste modstander som Kent Nielsens udvalgte har været i stand til at besejre i denne sæson. FCK har kun ét point mere end de rødhvide, men vil som udgangspunkt godt kunne leve med ét point på udebane mod de forsvarende mestre. Et nederlag vil derimod være en slem ridse i lakken forud for næste weekends derby i Parken mod Brøndby IF.

Kort sagt: En noget nær umulig kamp at forudsige resultatet af. Vi må dog lægge hovedet på blokken og komme med et bud, og det bud bliver uafgjort, da de to hold på nuværende tidspunkt fremstår ganske jævnbyrdige i al deres famlen efter formen. Desuden er det på X'et, vi finder spilværdien til odds 3.40.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40