Superligaen: Hårdtarbejdende sønderjyder spiller lige op med vaklende Brøndby


Efteråret er begyndt på frustrerende vis for Brøndby IF. Exit fra Europa League-kvalifikationen og blot fire point i de første fire ligakampe har fået tilhængerne til at rive sig i håret. I den forgangne weekend troede de blågule, at sejren var hjemme mod OB, men i sidste sekund "stjal" odenseanerne det ene point med hjem.

Søndag eftermiddag kommer de notorisk hårdtarbejdende spillere fra SønderjyskE forbi den københavnske vestegn, og også de har noget at revanchere sig for efter sidste weekend, hvor det blev til et klart nederlag til FC Midtjylland i Haderslev (1-3). Sønderjyderne har dog klaret sig fint på udebane i denne sæson, hvor det er blevet til én sejr (2-0 i Silkeborg) og én uafgjort (1-1 i Esbjerg).

Ingen af holdene har været specielt målfarlige efter sommerpausen med et gennemsnit på ét scoret mål per kamp. Under 2.5 scoringer giver odds 2.05.

"Vi tager en masse med fra OB-kampen, som på mange måder var en toppræstation. Vi vil gerne dominere på bolden, være aggressive, lægge et godt tryk og forsvare med omtanke. Selvfølgelig er der små, taktiske tilpasninger og visse ting, vi skal forbedre, men hvis vi spiller lige så godt mod SønderjyskE, så skal det give en sejr denne gang", siger BIF-forsvareren Dario Dumic til klubbens hjemmeside.

Historisk set har BIF et udmærket tag på sønderjyderne på eget græs, hvor 8 ud af de hidtil 13 kampe er vundet af hjemmeholdet. Nøjes vi med at kigge på de seneste kampe, har SønderjyskE imidlertid vundet to af de seneste tre opgør på Brøndby Stadion. I den forgangne sæson var det dog BIF, der vandt med 3-1.

Samlet set har BIF kun vundet én gang i de seneste syv ligaopgør mod de lyseblå fra Haderslev, og der er ikke meget, der tyder på, at de blågule kommer til at få en nem eftermiddag på kontoret søndag. På en våd bane tror vi, at gæsterne fighter sig til ét point mod et BIF-hold, der endnu har til gode at finde sig selv i denne sæson.

Hjemmeholdet har Michael Almebäck, Andrew Hjulsager, Christian Nørgaard og Michael Falkesgaard på skadeslisten.

SønderjyskE må klare sig uden Ayoub Sørensen, Adigun Salami, Johan Absalonsen, Bo Storm, Silas Songani og Patrick Born.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.55