Superligaen: Hjemmebanefordel gør igen forskellen mellem FC Nordsjælland og SønderjyskE


Hjemmebanen plejer at være en betragtelig fordel i de indbyrdes ligakampe mellem FC Nordsjælland og SønderjyskE; i de seneste ni kampe mellem de to Superliga-klubber er det således blevet til syv 1-taller, ét X og et enkelt 2-tal. I sidste sæson var tendensen klar, da det endte med tre klare hjemmesejre: SønderjyskE vandt sine to hjemmekampe med henholdsvis 2-0 og senest 3-1, mens FCN sejrede 3-0 i Farum.

Når man kigger på tabellen, er der heller ikke noget at sige til, at Løverne træder ind på Farum Park som klare favoritter; 10 point skiller FCN på andenpladsen fra SønderjyskE på niendepladsen, og mens Uffe Bech & Co. kun har tabt én hjemmekamp i denne sæson (0-3 mod Brøndby IF), er det omvendt kun blevet til én udesejr for de lyseblå sønderjyder (2-0 i Silkeborg IF).

Værterne er ubesejret i de seneste fire ligakampe, hvoraf de tre resulterede i sejre (tre gange 2-1), mens lørdagens gæster fra Haderslev har gang i en bemærkelsesværdig stime med fem gange 1-1 i træk.

Det er imidlertid et opgør mellem to formstærke mandskaber; værterne er ubesejret i de seneste fire ligakampe, der blev spillet, før landsholdet overtog scenen, hvoraf de tre resulterede i sejre (tre gange 2-1), mens lørdagens gæster fra Haderslev har gang i en bemærkelsesværdig stime med fem gange 1-1 i træk. Endnu en 1-1'er er pt. sat til odds 7.50, mens en 2-1-sejr til FCN giver pengene 8.50 gange igen.

"Vi er kommet godt fra start og ligger godt til i rækken, men det må ikke blive en sovepude for os, vi skal huske på, hvordan vi er kommet hertil, og det er sket ved hårdt arbejde og en holdånd, som har været fantastisk. Det forventer jeg, at spillerne husker på, således at vi igen kan give vores fans en unik oplevelse på hjemmebane", siger FCN-cheftræner Ólafur Kristjánsson til klubbens hjemmeside.

Der er god grund for begge hold til at gå efter alle tre point; mens FCN med en sejr vil lægge maksimalt pres på FCM, der i så fald kun vil have ét point ned til toprivalen inden søndagens hjemmekamp mod SIF, vil Lars Søndergaards udvalgte hoppe forbi både FC Vestsjælland og de forsvarende mestre, AaB, og placere sig på en syvendeplads.

Man kan ikke sige, at nordsjællænderne har krammet på SønderjyskE på hjemmebane, hvor Farum-klubben kun har vundet halvdelen af de 12 indbyrdes opgør, mens hvert tredje kamp er endt uafgjort. Samlet set har FCN besejret SønderjyskE i 10 ud af de i alt 21 ligaopgør klubberne imellem, mens Haderslev-mandskabet har sejret seks gange.

Vi tror, at tendensen med hjemmesejre fortsætter i lørdagskampen, men SønderjyskE er sjældent et hold, der bliver løbet over ende. Hård fight og effektive kontraløb ligner opskriften for gæsterne, der kun har tabt til FC Midtjylland og Brøndby IF i denne sæson, og som har spillet uafgjort i syv af sæsonens hidtil 10 ligakampe. En snæver sejr på 1-0 eller 2-1 er vores bud til henholdsvis odds 8.50 og 8.50.

Hjemmeholdet er uden Lasse Petry, Joe Sise og Oliver Thychosen.

Gæsterne må undvære Nicolaj Madsen, Søren Mussmann og Adigun Salami.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at FCN vinder kampen til odds 1.77