Superligaen: Hjemmebanefordelen sikrer FC Midtjylland sejr over AaB


Gentager AaB lørdag eftermiddag det, nordjyderne præsterede for blot tre uger siden, ja, så er Kent Nielsens rødhvide tropper pludselig nummer ét i Superligaen og det, der må kategoriseres som den mest oplagte mesterskabskandidat. Det vi taler om er naturligvis en sejr over det nuværende førerhold, FC Midtjylland, der midt i marts måtte bøje sig for forfølgerne, AaB, og tage hjem med et 0-1-nederlag.

Lørdag er det imidlertid i Herning, det indbyrdes opgør spilles, og mens AaB's hjemmebanestatistik er uden sidestykke i Superligaen, så har holdets præstationer på fremmed græs ikke været ligeså imponerende med en udebaneresultatstatistik, der lyder på fire sejre, to uafgjorte og hele fem nederlag. Det er der fem klubber i rækken, der har gjort bedre.

Sidst AaB spillede på udebane endte det med et choknederlag på 2-3 til bundproppen SønderjyskE, og der skal en helt anden beslutsomhed til i defensiven, hvis gæsterne skal gøre sig forhåbninger om at dæmme op for en FCM-offensiv, der var med til at smadre Randers FC 3-0 i den forgangne weekend. FCM opretholder i øjeblikket et hjemmebanegennemsnit på to point per kamp.

"Vi er altid favoritter på vores hjemmebane, men jeg forventer en tæt dyst mellem to gode hold, som står godt til hinanden. Vi har respekt for AaB og har forberedt os godt, men det handler om, at vi skal lykkes med vores eget spil, og gør vi det, ved vi også, at vi er dygtige nok til at tage sejren", siger FCM's cheftræner, Glen Riddersholm, til klubbens hjemmeside.

Riddersholm har bestemt noget at have optimismen i - også rent historisk. 11 gange ud af 17 hjemmekampe mod AaB er det således lykkedes Ulvene at tage alle tre point, mens gæsterne fra Nordjylland kun har vundet fem gange. Kun ét indbyrdes ligaopgør i Herning er end uafgjort.

Vi tror, at hjemmebanefordelen og revanchelysten giver FCM det, der skal til for at hive en snæver sejr hjem lørdag eftermiddag. Det bliver i så fald midtjydernes første gevinst mod toprivalen i denne sæson, hvor det endte 1-1 i sjette spillerunde i Aalborg. Der er tale om to hold, der gerne vil fremad; FCM er på hjemmebane, og AaB skal have en sejr for at overhale førerholdet. Resultattippet herfra lyder på 2-1 til FCM til odds 9.00.

FCM mangler Erik Sviatchenko, Oluwafemi, Izunna og Paul Onuachu, der alle fire er skadet.

Jakob Ahlmann er i karantæne for AaB, mens Henrik Dalsgaard er skadet.

Spilforslag:
Sats på, at FCM vinder kampen til odds 2.25

Her kan du se alle vores odds på Superligaen!