Superligaen: Hobro lever op til sjælden favoritværdighed


Det er en ganske særlig kamp, der skal spilles mandag aften: For første gang nogensinde stiller Hobro op som favorit i Superligaen, når nordjyderne tager imod FC Vestsjælland - i hvert fald ifølge oddssætterne. Kigger man på stillingen i landets bedste række, er det imidlertid til at forstå, for her finder man ud af, at det er et opgør mellem nummer to og syv, og at oprykkerholdet endnu ikke har tabt på eget græs i sæsonen, mens FCV har tabt begge sine udekampe hidtil.

I den seneste runde måtte HIK gå fra banen for første gang i denne sæson uden at have scoret, da hjemmekampen mod FC Nordsjælland endte 0-0. Mads Hvilsom ligger ikke desto mindre fortsat på en delt førsteplads på Superligaens topscorerliste med fire kasser efter fem kampe. Sammen med blandt andre Quincy Antipas skal han sørge for, at Slagelse-holdets defensiv bliver presset mere, end tilfældet var i den forgangne runde, da Silkeborgs tandløse angribere ikke fik et ben til jorden.

Det er første gang, de to klubber mødes i Superligaen, hvorimod det er blevet til syv indbyrdes møder i den næstbedste række. Her er sol og vind blevet delt nogenlunde lige med én sejr til hvert hold og fem gange uafgjort. Den seneste kamp endte 0-0 i sæsonen 2012/13, hvor FCV rykkede op i Superligaen, mens HIK med nød og næppe sikrede sig overlevelse i 1. Division. 

HIK er det eneste hold, der ikke har lukket mål ind på eget græs, mens FCV er det eneste hold, der endnu ikke har fået point på fremmed græs. Vikingerne har dog fået fint gang i målscoringen i modsætning til sidste sæson, og de blårøde har indtil videre lavet hele ni kasser i fem kampe.

Vi tror på et meget lige opgør med massevis af tacklinger og fysisk spil. En kneben hjemmesejr på et enkelt mål giver odds 4.40, og det er dér, vi sætter vores penge. Det er i den forbindelse værd at notere sig, at de to kampe, som FCV har tabt i denne sæson (begge på udebane), er blevet tabt med et enkelt mål.

Gæsterne er fortsat uden Joel Tshibamba og Michael Lumb.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at Hobro vinder kampen til odds 2.50