Superligaen i bakspejlet: Pilen peger fremad for FC Midtjyllands ulve


FC Midtjylland kunne ikke gentage den foregående sæsons top-3-placering, men efter et sølle efterår med blot fem sejre ud af 20 kampe må Ulvene trods alt glæde sig over, at det blev til en plads i den øverste halvdel af Superligaen - det er i øvrigt syvende sæson i træk, det sker for FCM i landets bedste række. I den periode er holdet dog ikke gået på sommerferie med færre sejre, end tilfældet var efter denne kampagne (12 sejre).

Glen Riddersholm begyndte i løbet af foråret at få det ud af sine spillere, som han ønskede, og selvom det i sig selv er imponerende kun at tabe én af sine sidste otte ligakampe (2-3 hjemme mod AaB), så sluttede midtjyderne af med at spille noget af det bedste og mest underholdende bold i Superligaen.

Sammenligner man FCM med de øvrige fem hold i top-6 - og det vil klubben nok generelt foretrække - så ser man, at Ulvene lukkede flest mål ind (47), og at kun AaB fik færre point på eget græs. Hjemmebanen i Herning har tidligere været lidt af et fort, som de fleste hold ikke forventede at få meget med hjem fra. I sæsonen 2011/12 var det således kun mestrene, FC Nordsjælland, og sølvvinderne fra FC København, der havde bedre hjemmebanestatistik end FCM.

10-3-4 lød FCM's resultatstatistik i Herning efter dén sæson, mens de tilsvarende tal fra den netop overståede sæson er 7-7-3. Ligesom tilfældet var hos Brøndby i den forgangne sæson, så har FCM spillet for mange tætte kampe, som man ikke har evnet at få til at tippe over til egen fordel. Til sidst står man så og kigger på tabellen og må erkende, at der set over en hel sæson er alverden til forskel på at spille uafgjort og på at vinde.

Hvis nu Riddersholm & Co. for eksempel havde vundet 1-0 frem for at spille 1-1 mod et svagt mandskab som Silkeborg IF i næstsidste runde, ja, så havde den stået på europæisk fodbold efter sommerferien for FC Midtjylland. Guderne skal vide, at det sikkert ville have været ganske kærkomment - ikke mindst ud fra et økonomisk synspunkt.

Sket er sket, og i bund og grund så peger pilen fremad for FCM, der i næste måned kan gå ind til en ny sæson med et fremragende forår i nogenlunde frisk erindring. Holdet tabte således kun to ud af de sidste 14 ligakampe, hvilket isoleret set må siges at være en top-3-placering værdigt.

Det må dog midt i al optimismen give anledning til en smule bekymring at se, hvor uskarpe holdets angribere har været det seneste år. Klubbens to topscorere - og samtidig to af de største sæsonprofiler - huserer nemlig ikke oppe blandt modstandernes bagkæder, men længere tilbage på banen. Petter Andersson og Mads Albæk scorede hver ni kasser (førstnævnte skulle endda kun bruge 26 kampe), mens den mest scorende angriber i FCM-truppen blot nettede otte gange (Sylvester Igboun).

Hjemvendte Morten 'Duncan' Rasmussen kan ikke ligefrem siges at have været en succes på målscoringsfronten, hvilket jo trods at er hans vigtigste opgave. Blot fem kasser kunne det blive til i 27 optrædener for den tidligere Brøndby-bomber. 

Uden målfarlige og udfordrende spillere som Mads Albæk og Danny Olsen, der begge forlader FCM i sommerpausen, er der en risiko for, at det kommende efterår bliver ligeså gråt og trist som tilfældet var sidste år. På den anden side: Med klubmanden og den snu taktiker Glen Riddersholm ved roret bør der være så meget ro på dækket, at spillerne ikke dummer sig så eftertrykkeligt, som vi så det i adskillige kampe efter sidste års sommerpause (eksempelvis 0-3 ude mod AaB og 1-3 hjemme mod SønderjyskE).
 

Klik her for at spille på den kommende Superliga-sæson hos Unibet
 

Klik her for at læse vores evaluering af AGF's Superliga-sæson
Klik her for at læse vores evaluering af SønderjyskEs Superliga-sæson
Klik her for at læse vores evaluering af Brøndbys Superliga-sæson
Klik her for at læse vores evaluering af OB's Superliga-sæson