Superligaen i krystalkuglen: Sådan kommer midterfeltet til at se ud


Man kunne lave en fedtspiller og forudse, at midterfeltet i den kommende Superliga-sæson kommer til at bestå af otte hold, men så let lader vi naturligvis ikke os selv slippe her på bloggen. Mandag kom vi med vores bud på de nederste fire pladser, og nu hæver vi så blikket en smule for at se på pladserne fra nummer fem til otte, hvor der bliver benhård kamp om pointene. Nogle af midterklubberne vil i løbet af sæsonen stræbe efter en plads i top-3, mens andre vil mærke nedrykningsspøgelsets varme ånde i nakken. Lad os kaste os ud i det:
 

5. pladsen: OB

To 10. pladser i træk er naturligvis særdeles utilfredsstillende for traditionsklubben OB, og vi tror da også på, at den kommende sæson bliver bedre for De Stribede. Hvorvidt Troels Bech, spillerne og tilhængerne på forhånd vil købe en femteplads er nok tvivlsomt, men vi har svært ved at se, at der er meget mere i OB, der har vinket farvel til de to lejede stamspillere, Marcus Pedersen (delt topscorer med syv mål) og rutinerede Michael Silberbauer.

Mandskabet fra Fyns største by gik fuldkommen sukkerkold i foråret, hvor det kun blev til én sølle sejr. Særligt defensiven så skidt ud, og der er ingen tvivl om, at Troels Bech vil gøre alt for at sikre, at forsvarskæden lukker væsentlig færre end 59 kasser ind i løbet af sæsonens 33 kampe.

Martin Spelmann er kommet til fra nedrykkerholdet AC Horsens, og den utrættelige midtbanemand vil utvivlsomt tilføre energi og fight til OB-holdet, der nok må vente til slutningen af august med at byde den vigtige offensive profil Rasmus Falk velkommen tilbage på banen. Den talentfulde unge spiller er i gang med sidste del af sin genoptræning, og hans helbred er forståeligt nok noget, der optager mange odenseanere.
 

6. pladsen: AaB

Hvad skal AaB dog stille op uden sit tårnhøje pejlemærke i angrebet, Nicklas Helenius, der er rejst til Premier League og Aston Villa? Og vil AaB være i stand til både at levere varen i Superligaen og i Europa League-kvalifikationen, som nordjyderne lige nøjagtigt kvalificerede sig til i den forgangne sæson? Der er en del spørgsmål, Kent Nielsen & Co. skal besvare i månederne, der kommer, og vi tror ikke, at de bolsjestribede spillere formår at finde tilfredsstillende svar over hele linjen.

I fraværet af Helenius er AaB blandt andet afhængig af, at en offensiv spiller som Kasper Kusk formår at hæve sit spil endnu mere, end tilfældet var før sommerferien. Det 21-årige stortalent stod således for otte ligamål, hvilket var fire flere end nummer tre på AaB's interne topscorerliste i Superligaen, Jeppe Curth. Den 18-årige litauer Lukas Spalvis er næppe en mand, der fra start træder i karakter og banker mål ind på samlebånd, og Søren Frederiksen (tre mål i sidste sæson) ligner ikke en topscorertype.

AaB har dog massevis af Superliga-rutine i truppen, og det samme har træner Kent Nielsen, som har prøvet både op- og nedture i landets bedste række. Vi tror på, at AaB-drenge som Lasse Nielsen, Henrik Dalsgaard, Jakob Ahlmann og Kenneth Emil Petersen holder styr på den defensive del af spillet, og at den dygtige unge keeper Nicolai Larsen fortsætter sin positive udvikling. Det bliver ikke prangende, men nok til en placering lige indenfor i den bedste halvdel af Superligaen.


7. pladsen: Brøndby

Ny ledelse, ny bestyrelse, ny træner og nye spillere i Brøndby. Vestegnsklubben befinder sig i en brydningstid efter et par magre år, hvor de blågule har skvulpet rundt i bunden af Superligaen, og hvor der stort set på ugentlig basis har været uro i kulisserne. Derfor er det meget svært at vide, hvor man har BIF, der dog trods alt nok skal få en bedre start end i den forgangne sæson, hvor det kun blev til én sejr i de første 15 ligakampe

Det var lidt af et scoop, da BIF kunne afsløre, at man havde hentet sidste sæsons vel nok bedste målmand i Superligaen, Esbjergs Lukas Hradecky. De blågule håber på, at hans redninger kan gøre en forskel og måske medvirke til, at holdet minimerer antallet af uafgjorte kampe, der var alt for højt i den forgangne sæson (12). Foran sig får han et andet nyt ansigt i form af den tidligere Silkeborg-profil Martin Ørnskov, der er vendt tilbage til Danmark efter et ophold i norske Viking, samt svenske Michael Almebäck, der er kommet til fra Club Brugge.

Ud af truppen er gledet løntunge, men meget ustabilt præsterende spillere som Clarence Goodson og Jan Kristiansen, mens salget af duoen Dennis Rommedahl og Jens Stryger Larsen (FC Nordsjælland) ligeledes letter lønbudgettet en hel del. De to sidstnævnte efterlader imidlertid samtidig huller i en offensiv, der allerede før sommerpausen var meget afhængig af Simon Makienoks mål (14). Rommedahls og Strygers hurtighed vil bllive stærkt savnet.

Vi tror, at det bliver en form for overgangssæson for et meget ungt BIF-hold, der kommer til at opleve op- og nedture. Mens defensiven ser nogenlunde solid ud, tvivler vi mere på offensiven, hvor den teknisk dygtige, men uskarpe Quincy Antipas og Oke Akpoveta, der endnu ikke har bevist noget, er tvunget til at få gang i målscoringen, så alt ikke afhænger af Makienok.
 

8. pladsen: Esbjerg

Vi kan ikke undgå at være en smule bekymrede for en af sidste sæsons helt store positive overraskelser, Esbjerg. Oprykkerholdet fra Vestjylland erobrede efter et meget imponerende forår fjerdepladsen i Superligaen og vandt tilmed pokalturneringen, og derfor vil der være et ganske andet forventningspres på de blåhvide, når sæsonen 2013/14 skydes i gang i weekenden.

Det bliver ikke nemt at leve op til for EfB, der har mistet en hel del profiler - først og fremmest rekordkeeperen Lukas Hradecky, der er rejst østpå til Brøndby, samt den dygtige offensive islænding Arnor Smarason, der er skiftet til svenske Helsingborg. Succestræner Jess Thorup har også sagt farvel, og ind fra Lyngby er kommet Niels Frederiksen.

Købet af Frederik Rønnow som erstatning for Hradecky ligner umiddelbart et rigtig godt træk fra vestjyderne, men der er en del spørgsmål omkring den defensive organisation, som sidste sæsons store bedrift byggede på. Det vil komme meget bag på os, hvis EfB kommer i nærheden af blot at lukke 32 mål ind i den kommende sæson, og vi tvivler på, at vestjydernes offensiv har, hvad der skal til for at kompensere for den svækkede defensiv, der også skal vænne sig til en tilværelse uden den rutinerede EfB-veteran Nicolai Høgh, som er skiftet til norske Vålerenga.
 

Klik her for at læse vores bud på bundstriden i Superligaen

Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet