Superligaen: Jævnbyrdige oprykkere sørger for remis i fredagskampen


Viborg FF 2.35 Uafgjort 3.30 FC Vestsjælland 2.90 (Kickoff fredag 18:30)


De to oprykkerhold, Viborg FF og FC Vestsjælland, følges pænt ad i denne sæson. Inden 13. runde af Superligaen ligger de to klubber side om side i midten af landets bedste række; VFF på en femteplads med 17 point og en målscore på +1 og FCV på sjettepladsen med samme pointantal, men med en målscore på -1. Begge klubber har resultatstatistikken 4-5-3 (se statboks nederst).

Det var dog ikke fred og fordragelighed, der prægede de sidste minutter af klubbernes hidtil eneste møde i Superligaen, der blev spillet på samme bane for en måned siden. Med to mål i de sidste tre minutter brød hjemmeholdet, VFF, for en stund parløbet og snuppede en 2-0-sejr.

"Det var en tæt og meget taktisk præget affære, hvor vi heldigvis havde momentum til sidst", siger VFF's assistenttræner, Søren Frederiksen, til klubbens hjemmeside.

Det var naturligvis lidt af et gok i nøden på Slagelse-klubben, men Ove Pedersens Vikinger har rejst sig flot i de to runder, der fulgte; 2-2 ude mod førerholdet, FC Midtjylland, blev i sidste uge fulgt op af en overraskende sejr (2-1) på eget græs mod succesholdet Esbjerg.

Mens FCV altså har hentet fire point siden det indbyrdes opgør, har de grønklædte viborgensere kun fået ét point efter at have tabt 1-3 i Aalborg og spillet 0-0 i Brøndby. Imponerende af Ove Christensens drenge at holde buret rent mod et revitaliseret BIF-hold, men i kampen mod AaB var indsatsen mildest talt skuffende.

Hjemmeholdets Thomas Dalgaard topper fortsat topscorerlisten (otte sæsonmål), men den lange starut har kun scoret ét mål i de seneste seks ligakampe, og det er helt afgørende for holdets pointhøst, at Dalgaard snart får gang i målproduktionen igen.

VFF har kun tabt én kamp på eget græs i denne sæson (1-4 til FC København), hvilket efter fem hjemmekampe må siges at være godkendt. FCV derimod er ekspert i at spille uafgjort på fremmed græs; fire gange i seks kampe har sjællænderne krydset på udebane.

Det er en kamp, der er meget vanskelig at forudse udfaldet af, men vi satser på, at FCV henter ét point på udebane for femte gang ud af syv mulige mod et solidt, men ikke prangende VFF-mandskab. 0-0 (odds 9.00) eller 1-1 (6.75) er bestemt realistiske bud på resultatet.

Viborg har Christopher Poulsen i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.30
Sats på under 2.5 mål i kampen til odds 1.75
 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet!