Superligaen: Kalle & Co. sætter punktum for et flot efterår mod SønderjyskE


Tre sejre i træk og endnu et clean sheet i den forgangne runde var med til at gøre Randers FC's Kalle Johnsson til månedens spiller i Superligaen i november. Dette er blot det seneste eksempel på, at Hestene har fået sammensat en solid, taktisk stærk og skarp trup, der meget vel kan ende med at skulle spille med om en plads i top-3 i denne sæson. Fredag aften tager RFC hul på årets sidste runde hjemme mod SønderjyskE.

Mens hjemmeholdet har vundet tre kampe i træk - alle med ét mål mere end modstanderen - så kommer de lyseblå fra Haderslev til Kronjylland med bagagen fyldt af uafgjorte resultater. 10 er det blevet til i denne sæson, hvilket i sig selv er ganske usædvanligt, og også i den forgangne runde endte det med en pointdeling, da Lars Søndergaards udvalgte på hjemmebane spillede 0-0 mod Esbjerg.

Det er i den forbindelse ganske relevant at notere sig, at de seneste to indbyrdes ligaopgør mellem de jyske klubber er endt 1-1, hvilket også er det mest hyppige resultat for sønderjyderne i denne sæson. Sidst de mødtes, skulle der dog en Djiby Fall-scoring i de døende minutter til for, at RFC fik det ene point, og randrusianerne er i det hele taget ikke kommet nemt til pointene mod SønderjyskE de seneste sæsoner; blot tre sejre er det således blevet til i de seneste 10 kampe, mens hele fem er endt uafgjort.

Vi skal halvandet år tilbage i tiden for at finde den seneste Randers-hjemmesejr over SønderjyskE (2-0). Siden dengang har klubberne spillet mod hinanden to gange i Randers, og her er det blevet til én uafgjort (1-1) og én SønderjyskE-sejr (2-0). Under 2.5 mål for syvende gang i træk i indbyrdes opgør i Randers giver odds 1.71.

Det er interessant at bemærke, at selvom RFC har tabt én kamp mere end sønderjyderne i sæsonen (4-3), så har Randers hentet 11 point mere end de jyske rivaler i kraft af tre gange så mange sejre (9-3). Det betyder, at hjemmeholdet med en sejr vil være sikker på at holde FC København fra livet og overvintre på andenpladsen, mens gæsterne i tilfælde af pointtab risikerer at blive overhalet af OB og ryge ned på 10. pladsen.

To vidt forskellige situationer klubberne befinder sig i med andre ord, og det skal blive meget spændende at se, om værterne kan leve op til favoritværdigheden og igen træde i karakter som tophold. Colin Todds mandskab scorer ikke mange mål (lige over ét i snit) - til gengæld lukker forsvaret flot af (11 indkasserede mål i 16 kampe).

Det stinker af en målfattig fredagskamp, men vi tror, at hjemmeholdet fortsætter kursen og snupper en spinkel sejr mod et sønderjysk hold, der mangler vigtige spillere, og som ikke har scoret i de seneste to kampe. Vores resultattip lyder på 1-0 til værterne til odds 7.00

Hjemmeholdet har Mads Agesen og Mikael Ishak i karantæne.

Gæsterne fra Haderslev er uden karantæneramte Johan Absalonsen, mens Daniel Jensen, Bo Storm, Ayoub Sørensen og Adigun Salami alle er skadet.

1, X eller 2?
Sats på, at RFC vinder kampen til odds 1.85

LÆS MERE: Find dit hold på denne uges udgave af Superliga-formbarometret!