Superligaen: Kan Brøndby bryde hjemmebaneforbandelsen mod AaB?


På papiret bliver det ikke meget mere lige end opgøret mellem Brøndby IF og AaB søndag aften. Begge klubber har 11 point, og det er kun målscoren, der gør, at de forsvarende mestre ligger i den bedste halvdel af Superligaen, og at BIF befinder sig på syvendepladsen. Desuden endte begge klubbers kampe uafgjort i sidste runde, mens det ugen forinden blev til 0-1-nederlag for både BIF og AaB.

AaB kan dog gå ind til dysten med selvtillid i bagagen, efter at nordjyderne fik åbnet pointkontoen i Europa Leagues gruppespil med en 1-0-sejr på hjemmebane over Rio Ave torsdag aften. Nicklas Helenius afgjorde kampen, og det giver den lange angriber et tiltrængt boost efter en række dårlige præstationer.  

"Både vi og Brøndby har et fint presspil, og der kommer til at foregå en slags kamp i kampen om at tiltvinge sig overtaget, da begge hold ønsker at være mest muligt i boldbesiddelse", siger den tidligere BIF-træner Kent Nielsen, der nu svinger pisken i AaB, til klubbens hjemmeside.

Mens AaB spillede 0-0 med topholdet Randers FC på eget græs i sidste runde, fik BIF 2-2 med hjem fra Esbjerg, efter at der blev scoret tre mål i de første fem minutter af anden halvleg. Det var vigtigt for de blågule at få gang i de to angribere Pukki og Fridjonsson, efter at holdet har set ud til at mangle Simon Makienok, der er røget til Palermo i den italienske Serie A.

Efter den imponerende 3-0-sejr på udebane mod FC Nordsjælland er BIF gået helt i stå og har kun hentet ét point i de seneste tre kampe - ikke lige det, der var i udsigt, da klubben hentede ikonet Daniel Agger hjem, men den danske landsholdsklippe har endnu til gode at træde i karakter for sin klub.

Vi skal helt tilbage til maj 2010 for at finde den seneste hjemmesejr til BIF mod AaB.

Statistisk set er der ikke meget, der tyder på, at hjemmeholdet får tiltrængte tre point denne søndag aften i starten af oktober; BIF har således ikke besejret aalborgenserne i de seneste 10 indbyrdes opgør, hvoraf nordjyderne har vundet de seks. Vi skal helt tilbage til maj 2010 for at finde den seneste hjemmesejr til BIF mod AaB.

2-2 endte det sidst, klubberne mødtes i Brøndby, og uafgjort er da også det mest sandsynlige resultat af søndagens sene kamp til odds 3.40. En gentagelse af resultatet 2-2 giver odds 13.00.

Værterne er fortsat uden Ferhan Hasani og José Ariel Nuñez.

AaB har Rasmus Würtz i karantæne, mens Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson og Lukas Spalvis er skadet.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40