Superligaen: Mesterholdet FCK formår at udnytte småtrætte AaB-ben


AaB 4.25 Uafgjort 3.60 FC København 1.80 (Kickoff søndag kl. 19:00)


Vi skal helt tilbage til november 2009 for at finde den seneste ligasejr til AaB over FC København - dengang vandt nordjyderne 1-0 på hjemmebane. Siden da har de to klubber mødt hinanden 10 gange i Superligaen, hvor det er blevet til hele syv københavnske sejre og tre uafgjorte.

Det er med andre ord lidt af en ond ånd, de bolsjestribede får besøg af i den sene søndagskamp i Aalborg. FCK har vundet nøjagtig halvdelen af de i alt 66 indbyrdes opgør mellem de to klubber, mens AaB kun har vundet 14 gange. 

Det er dog særligt i Parken, at AaB har problemer med Løverne. Det er således ikke lykkedes klubben at score i sine seneste fem udebanekampe mod FCK, der til gengæld har scoret 14 gange i disse opgør. De seneste to indbyrdes kampe i Aalborg er imidlertid endt 1-1, og det vil som udgangspunkt ikke være noget dumt resultat for AaB, der i torsdags fik ørene i maskinen i Georgien mod Dila Gori i kvalifikationen til Europa League (0-3).

"Efter det skuffende resultat i Europa bliver kunsten for os at kunne lægge det til side. Det er også en del af fodboldlivet at kunne fokusere på  den næste opgave, der i dette tilfælde er en stor en af slagsen mod de regerende mestre", siger AaB-træner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"FCK er en modstander, der generelt giver få chancer væk, og som derfor kræver, at man er enormt effektiv på sine muligheder. Det er en stor udfordring, men vi har alligevel en god tro på, at vi kan skabe et godt resultat og få sæsonen skudt godt i gang".

Der er mange interessante aspekter i søndagens dyst, hvor hjemmeholdet kan give comeback den gamle kending Kasper Risgård, mens Ariel Jacobs kan vælge at smide sine to nye spillere, svenske Olof Mellberg og tyske Marvin Pourie, i ilden.

Det vil ikke være en overraskelse, hvis den lange rejse og den hårde kamp i torsdags i Tbilisi stadig sidder en smule i AaB-spillerne, og mod et notorisk løbestærkt FCK-mandskab kan det blive det, der gør forskellen. Desuden har vi endnu til gode at se et målscoreralternativ til Nicklas Helenius i AaB's angreb.

De forsvarende mestre har ikke vundet i deres seneste seks ligakampe og har kun vundet én af de seneste 10 ligakampe, når man tæller afslutningen på sidste sæson med, så det bør være et sultent gæstemandskab, der går på banen som favorit på Nordjyske Arena.

AaB's midtbanedynamo Rasmus Würtz er i karantæne og må også undvære Lukas Spalvis og Kenneth Emil Petersen. Gæsterne har Nicolai Jørgensen på skadeslisten og Claudemir i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at FCK vinder kampen til odds 1.80


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet