Superligaen: Mestrene får gang i pointhøsten på eget græs mod Randers


FC København 1.50 Uafgjort 4.10 Randers FC 6.50 (kickoff søndag kl. 17:00)


Der er anlagt nyt græstæppe i Parken, og hjemmeholdet håber ligeledes på at kunne starte på en frisk efter en skuffende sæsonåbning med to udebanenederlag i træk til henholdsvis AaB (1-2) og senest FC Midtjylland (0-1). Ariël Jacobs & Co. ligger sidst i tabellen efter de to første runder, og de fleste forventer en trodsreaktion fra spillerne hjemme i "dagligstuen" på Østerbro foran egne fans.

Søndagens modstander er endnu et stærkt jysk mandskab i form af Randers FC, der overraskede alt og alle i den forgangne sæson med sin bronzemedalje. Hestene har det traditionelt rigtig svært i Parken, hvor det kun er blevet til én sejr i 11 forsøg; det var tilbage i 2007, da gæsterne vandt 1-0 på en straffesparksscoring af Kenneth Møller Petersen.

Sidst de to hold mødtes, var i maj i Randers, og her vandt hjemmeholdet 1-0 over FCK, der sidenhen skulle blive dansk mester. Det seneste indbyrdes opgør i København fandt sted i begyndelsen af december, og her vandt Løverne sikkert 2-0 på to tidlige mål fra Andreas Cornelius og Ragnar Sigurdsson. Sidstnævne sad overraskende på bænken i Herning i søndags, men kan meget vel være tilbage i midterforsvaret mod RFC.

Cornelius er ikke længere i FCK, der har købt tyske Marvin Pourie i håbet om, at den tidligere Silkeborg-topscorer kan lave nogle af de mål, der ellers forsvinder med Cornelius. Pourie fik sin første kamp fra start i søndags mod FCM, og momentvis så man prøver på angriberens målnæse, selvom det ikke for alvor blev farligt. Han har nu haft et par uger til at lære sine nye holdkammerater at kende, og angriberen, der uden tvivl vil være tændt og topmotiveret foran sit nye publikum, ligner et godt bud på en første målscorer til odds 4.40.

Colin Todd og RFC kommer til hovedstaden med en hård Europa League-kvalkamp i benene fra i torsdags, hvor kronjyderne måtte se sig besejret af russiske Rubin Kazan med 1-2 på eget græs. Det er svært at sige, hvor meget den kamp sidder i hovederne og benene på de lyseblå, men vi har før set FCK tromle sine modstandere over i Parken på udholdenhed og fysik. Det vil derfor ikke komme som en overraskelse, hvis kampen først for alvor åbner sig i anden halvleg. X/1 i Halvleg/Fuldtid giver odds 4.30.

Læs blogartiklen 'Superligaen i krystalkuglen: Sådan kommer toppen til at se ud'

Det skal blive spændende at se, hvad Superliga-topscorer Ronnie Schwartz (tre mål i to kampe) kan stille op over for et FCK-forsvar, der har vist svaghedstegn. RFC's defensiv har heller ikke været dirkefri og har ligesom FCK's ditto lukket tre mål ind i de første to kampe. Især var det skuffende, at man gav oprykkeren Viborg lov til at score to gange i premiererunden i en kamp, som RFC burde have vundet efter at have været foran to gange.

Efter to svære udekampe i Jylland tror vi på, at FCK kommer i gang hjemme i de kendte omgivelser i Parken og besejrer RFC. Det bliver næppe prangende, for FCK leder i øjeblikket med lys og lygte efter sit spil, men en mand som brasilianske Claudemir, der har været i karantæne i de to første kampe, kan være en spiller, der bidrager med hårdt tiltrængt fremdrift på den centrale del af de hvidklædtes midtbane. Desuden er den offensive profil Nicolai Jørgensen med efter en skade, og hvis han kommer i spil, kan RFC's defensiv få sig en varm eftermiddag i hovedstaden.

Gæsterne må fortsat undvære den skadede Lasse Rise. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Den forsigtige: Sats på, at FCK vinder til odds 1.50
Den frække: Sats på, at Marvin Pourie bliver første målscorer til odds 4.40 


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet