Superligaen: Mestrene FCK får sæsonens første point i bundkampen mod FCN's sølvhold


FC Nordsjælland 3.40 Uafgjort 3.40 FC København 2.10 (Kickoff søndag 19:00)


Der er blevet sagt og skrevet meget om den kamp, der skal spilles på Farum Park søndag aften. Og sandt er det da også, at det ikke ligefrem bliver den topkamp, som alle havde regnet med, da kampprogrammet blev offentliggjort. Tværtimod. De forsvarende sølv- og guldvindere, FC Nordsjælland og FC København, indtager således de to nederste pladser i tabellen med henholdsvis ét og nul point.

Søndagens hjemmehold, FCN, fik en mareridtsstart på sæsonen, da Tigrene i Esbjerg blev kørt midtover og tabte 0-4 til et veloplagt hjemmehold. Ugen efter skuffede Kasper Hjulmand & Co. med 1-1 på hjemmebane mod oprykkeren Viborg, og i den forgangne runde løb holdet ind i endnu et nederlag, da det endte 1-2 i Aarhus mod AGF. Indimellem de dårlige resultater i Superligaen tabte FCN derudover to gange til Zenit St Petersburg (samlet 0-6) og må derfor undvære Champions League-fodbold i år.

Man skulle næsten ikke tro, at det kunne gøres dårligere, men det har de forsvarende mestre fra FCK alligevel præsteret med tre nederlag i træk (1-2 ude mod AaB, 0-1 ude mod FC Midtjylland og senest det mest skuffende resultat: 1-3 hjemme mod Randers FC). Cheftræner Ariël Jacobs er nok glad for, at Champions League-gruppespillet først begynder i næste måned.
 


Én af de spillere, der har ekstra meget at bevise i kampen, er FCN's Michael Jakobsen, der for to ugers tid siden skiftede fra netop FCK til Superliga-rivalerne fra Farum:

"Det bliver rigtig sjovt at spille imod FCK. Det er en kamp, som vi meget gerne vil vinde. Vi savner tre point, og det vil være virkelig dejligt med en sejr over FCK. Vi skal ud og smadre igennem. Man kan lidt sige, at det er med livet som indsats, hvis man tænker i fodboldterminologi", siger Michael Jakobsen til klubbens hjemmeside og fortsætter:

"Det har været en lidt hektisk start med mange kampe, men fantastisk rart at få spilletid igen. Det håber jeg selvfølgelig, fortsætter, men gerne snart med nogle point. Det er ikke sådan, at vi taber modet fuldstændig, hvis ikke vi skulle slå FCK, fordi vi ved, at det kræver tid og mange timer på træningsbanen for at få det til at fungere optimalt som hold".
 

FCK-boss Ariël Jacobs (billedet herover) kan med al sandsynlighed igen gøre brug af den offensive profil Nicolai Jørgensens store kvaliteter. Jørgensen, der var udtaget til truppen mod RFC, men ikke kom i kamp, har endnu sin første optræden i denne sæson til gode, og fraværet af ham og Andreas Cornelius, der er solgt til Cardiff, har været mærkbart hos mesterholdet. En dygtig spiller som Christian Bolaños er for eksempel slet ikke er kommet i gang endnu.

Sådan som de to hold spiller i øjeblikket, har vi svært ved at se en vinder af søndagens nervepirrende opgør. Vi lander derfor midt imellem og satser på X'et til odds 3.40; ikke et resultat, der vil få krisesnakken til at forstumme i de to klubber, men som vil give en smule arbejdsro i modsætning til et nederlag, der næsten vil være ubærligt for begge mandskaber.

Uafgjort vil være et usædvanligt resultat af en kamp mellem de to klubber, der kun har delt pointene fire gange i de hidtidige 33 ligaopgør og kun én gang i de 15 kampe i Farum. På den anden side: Der er i høj grad også tale om en usædvanlig kamp...

FCN må undvære Oliver Thychosen og Kasper Lorentzen, mens Patrick Mtiliga testes umiddelbart op til kampen. Ingen af de to hold har spillere i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet