Superligaen: Modsætninger mødes i Aalborg når AaB slutter af med favoritsejr over AGF


De nykårede doublevindere fra AaB får søndag fornøjelsen af at køre paradekørsel foran egne fans hjemme i Aalborg - og det tilmed mod et AGF-hold, der spiller sin sidste Superliga-kamp, inden 1. Division kalder efter sommerferien. Det scenarie var der næppe mange AaB'ere, der havde turdet håbe på før denne sæson.

Det er samtidig et opgør mellem nummer ét og nummer 12 i landets bedste række, hvor hele 30 point skiller de to jyske klubber før den sidste spillerunde. Mens AaB kun har tabt to kampe på eget græs i denne sæson, har AGF tabt halvdelen af sine udekampe. 

Mens hjemmeholdets spillere går på banen som nykårede pokalvindere, kan AGF'erne gå ind på Aalborg Stadion med bøjede hoveder og bevidstheden om at have tabt de 10. foregående ligakampe. De bolsjestribede nordjyder har ikke desto mindre tabt deres seneste to hjemmekampe til henholdsvis Randers FC og senest Esbjerg, der således på få uger har gjort det, som ingen andre danske hold havde været i stand til: at besejre AaB i Aalborg.

Sidst klubberne mødtes, endte det med en mindre ydmygelse af AGF, der hjemme i Aarhus måtte gå fra banen med et 2-5-nederlag. Sæsonens første indbyrdes opgør endte imidlertid 0-0 i Aalborg.

Historisk set har AaB'erne dog et ganske fint tag på østjyderne; ud af i alt 35 ligakampe i Aalborg har hjemmeholdet vundet de 20, mens gæsterne kun har taget sejren otte gange. I de seneste fem indbyrdes opgør i Aalborg er det dog kun lykkedes AaB at vinde en enkelt gang - i juli 2011 (2-1).

Det er meget vanskeligt at spå om resultatet i fodboldkampe, hvor ingen af holdene har andet end æren at spille for. Desuden er der en overhængende fare for, at fejringen af the double torsdag aften stadig sidder i hovederne og benene på AaB'erne. Kigger vi på de parametre, vi kan forholde os til, er der imidlertid ingen tvivl om, at AaB vinder kampen og slutter en formidabel sæson af med manér. Vi tror desuden, at begge hold sløser lidt i det defensive og giver os en kamp med over 3.5 mål, hvilket pt. er sat til odds 2.08. En 3-1-sejr til hjemmeholdet er vores resultattip til odds 12.00.

For at gøre ondt værre må gæsterne fra Aarhus undvære de to karantæneramte spillere Alexander Juel Andersen og Jens Jønsson.

Spilforslag:
Sats på, at AaB vinder kampen til odds 1.42