Superligaen: Nettene blafrer i lørdagsderbyet mellem Brøndby og FC København


Brøndby IF 3.20 Uafgjort 3.40 FC København 2.20 (Kickoff lørdag 16:00)


På papiret er der tale om noget, der ligner en bundkamp lørdag, når Brøndby IF lægger græs til derby nummer 67 mod ærkerivalen, FC København, i Superligaen; mens værterne ligger lige under stregen på 11. pladsen, befinder de forsvarende mestre sig på 9. pladsen med et point mere.

Ikke desto mindre sidder mange med en fornemmelse af, at det kun er et spørgsmål om tid, før de to klubber tager betragtelige hop opad i tabellen. Kigger man nærmere på de seneste resultater i Superligaen, er der en hel del, der bakker denne formodning op.

BIF har således vundet sine seneste to kampe mod henholdsvis OB (2-1 hjemme) og AGF (3-1 ude), mens FCK er ubesejret i sine otte kampe under Ståle Solbakken (billedet herunder), hvis man tæller Champions League og DBU Pokalen med. I sidstnævnte turnering besejrede københavnerne onsdag aften Hvidovre, der runden forinden havde sparket BIF ud af pokalturneringen.

"Vi ser FCK som det bedste hold i ligaen", erkender BIF's angriber Quincy Antipas til Metroxpress og fortsætter:

"Ja, de fik en dårlig start, og de havde nogle interne problemer, men de har fået gjort rent, og nu kommer resultaterne. Med ham (Ståle, red.) har de fået vindermentaliteten tilbage. De spiller dårligt, men vinder, som et tophold. Nu kommer resultaterne i hver kamp. Ståle ved, hvad han gør med de drenge, så det er uundgåeligt, at de kommer tilbage, hvor de skal være".

Ståle Solbakken selv har ligesom Antipas respekt for lørdagens modstander - ikke mindst for vestegnsklubbens rutine:

"Brøndby er et gennemrutineret hold, der hører til i toppen af Superligaen. Det tror jeg også godt, de selv ved med den trup, de har", siger FCK-træneren til BT.

BIF-spillerne har dog haft meget vanskeligt ved at score hjemme på Brøndby Stadion, hvor det i fire kampe kun er blevet til tre mål, hvilket er lavest af alle i Superligaen. FCK har scoret syv mål i sine fire udekampe, men det er kun blevet til én sejr - over oprykkeren Viborg FF.

Det bør give anledning til bekymring for Løverne, at det endnu ikke er lykkedes at holde buret rent i så meget som én kamp i denne sæson i alle turneringer. Selv Hvidovre fik lov til at score to gange i midtugen, og med tanke på at holdets angribere samtidig scorer en hel del mål, ligner det en god idé at satse på, at begge hold scorer lørdag eftermiddag til odds 1.65.

FCK er kommet noget sløvt fra start i de seneste ligakampe, og de hvidklædte spillere har nu scoret i anden halvleg i tre kampe i træk i Superligaen. Det tror vi, de gør igen lørdag, hvilket giver odds 1.58.

Ud af de 66 indbyrdes Superliga-kampe, der er gået forud, er det blevet til 19 BIF-sejre, mens FCK har vundet nøjagtig halvdelen med 33 gevinster. I Brøndby er pointene blevet fordelt nogenlunde lige med 12 hjemmesejre, seks uafgjorte og 13 udesejre.

Den seneste kamp endte 0-0 på Brøndby Stadion tilbage i maj, og umiddelbart ligner uafgjort det mest logiske resultat af en kamp mellem to hold, der er i fremgang, og som vil gøre alt for ikke at tabe kampen. X'et vil som udgangspunkt være et resultat, som begge hold kan leve med, da ét point i et derby ikke vil blive betragtet som et tilbageskridt.

FCK har den centrale forsvarsspiller Ragnar Sigurdsson i karantæne.
 

Spilforslag:
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40
Sats på, at FCK scorer i anden halvleg til odds 1.58
Sats på, at begge hold scorer til odds 1.65


Klik her for at spille på Superligaen hos Unibet