Superligaen: OB deler point med Hobros stærke kollektiv


Da OB tog imod oprykkerholdet Hobro i Superligaens premiererunde, fik vi et nys om, hvad der var i vente i efteråret: OB-nedtur og masser af point til de nordjyske miniputter. Mens OB's nedadgående formkurve har været stort set konstant, så må man dog sige, at de blågule fra HIK er gået ned i tempo siden midten af september. Odense-klubben ligger før 13. runde i Superligaen nummer 11 med otte point op til Hobro på sjettepladsen.

2-1 vandt HIK dengang midt i juli takket være to scoringer af Mads Hvilsom, der ligesom resten af holdet også har taget sig en slapper på det seneste; Superliga-topscoreren er således ikke kommet på tavlen i de seneste tre ligakampe. Hvilsom står pt. noteret for syv ligamål ligesom FC Nordsjællands Uffe Bech - OB's to topscorere, Emil Larsen og Kasper Larsen (målscorer mod Hobro), har til sammenligning lavet to mål.

Selvom HIK ikke har vundet i de seneste seks ligakampe, så går holdet ind til søndagens tidlige kamp i Odense med en - for en oprykker - fremragende udebanestatistik, 2-3-1. Det er ganske usædvanligt, at en oprykker kun har tabt én kamp på fremmed græs, når vi er over én tredjedel gennem sæsonen, og det er naturligvis noget, gæsterne kan bruge til at booste selvtilliden før den vigtige kamp mod OB's kriseramte mandskab.

Ove Petersen-effekten kastede en sejr af sig med det samme (2-0 i Silkeborg), men i de to runder, der fulgte, har odenseanerne tabt to gange med en samlet målscore på 0-5. Hverken i Esbjerg eller i Randers var OB'erne reelt i nærheden af at få point, og det bør naturligvis vække bekymring blandt klubbens trofaste tilhængere.

12 scorede mål er om ikke prangende, så i hvert fald godkendt (rækkens nummer to, Randers FC, har også scoret 12 gange), men defensivt har fynboerne været helt til rotterne med 19 indkasserede mål. Særligt på udebane har den været helt gal med to indkasserede scoringer per kamp. En middelmådig offensiv og en hullet defensiv er en sikker opskrift på en bundplads.

For hver kamp, der ikke bliver tabt, rykker Hobro et skridt nærmere på endnu en Superliga-sæson.

Kravet for OB er ubetinget tre point søndag eftermiddag. Uafgjort er på forhånd ikke acceptabelt for værterne, der før runden har tre point op til den anden side af stregen. Gæsterne derimod vil sagtens kunne leve med uafgjort, og for Hobro handler den første sæson i landets bedste række ganske enkelt om at skrabe så mange point sammen som muligt. For hver kamp, der ikke bliver tabt, rykker holdet et skridt nærmere på endnu en Superliga-sæson.

Hvad skal OB hænge sin hat på? Emil Larsen og Rasmus Falk er holdets absolut farligste spillere, og det er alfa og omega, at de to begynder at finde hinanden, sådan som de gjorde, før sidstnævntes alvorlige skade. Når den offensive duo fungerer, så vil ethvert hold i Superligaen få problemer. Det har så været yderligere bittert for OB, at Emil Larsen ikke har spillet op til sit niveau i Rasmus Falks lange fravær.

Har man set OB's seneste to kampe er det svært at forestille sig, at De Stribede besejrer det hårdtarbejdende kollektiv fra Hobro. FC København var som forudset for stor en mundfuld for HIK (0-2) i sidste uge, men OB er i skrivende stund ikke i nærheden af hovedstadsholdets niveau, og der er lagt op til et helt åbent opgør i Odense søndag eftermiddag, hvor gæsterne sagtens kan få point.

Ingen af de to holds offensiver har som sagt været sprudlende på det seneste, selvom HIK stadig er Superligaens mest scorende udehold med 10 kasser i seks kampe, og vi tillader os at tro på en kamp med få mål. Under 2.5 scoringer er pt. sat til odds 1.82. 1-1 er vores bud på et resultat til odds 6.75.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.40

LÆS MERE: Følg vores blogdækning af Superligaen!