Superligaen: OB fortsætter fremgangen mod tandløse FCN


Der er forårsfornemmelser i Odense. Selvom det måske vil være en tilsnigelse at kalde OB's forår for et eventyr af H.C. Andersen'ske dimensioner, så ville byens stolte søn nok have lettet på sin høje hat, hvis han havde levet den dag i dag - og havde været interesseret i fodbold bevar's. De Stribede fra Fyn har ikke tabt i deres seneste fem ligakampe, og med sidste weekends imponerende 2-0-sejr på udebane mod topholdet FC Midtjylland er Troels Bechs udvalgte oppe på 6. pladsen med fem point op til den fjerdeplads, der udløser kvalifikation til Europa League.

Så langt er der næppe nogen, der tænker i og omkring OB's førsteholdstrup - muligvis på tribunerne, men det er en anden snak - og først og fremmest handler det om at holde hovederne kolde i den næste kamp, så man ikke pludselig forfalder til de gamle uvaner med ustabile resultater og rutsjebanepræstationer. 

Modstanderen i den tidlige hjemmekamp Skærtorsdag er et anderledes famlende FC Nordsjælland-hold, der ganske vist blot er ét point efter OB i tabellen, men som ikke har vundet i sine to seneste ligakampe, og som i den forgangne uge blev slået ud af DBU Pokalen af FC København efter 1-1 i returkampen i Farum. Kasper Hjulmand ser ud til at have fået rigtig fint styr på defensiven, men længere fremme på banen kniber det gevaldigt med at finde vejen til nettet; FCN har således ikke scoret mere end ét mål i nogle af sine seneste otte kampe i liga og pokalturnering. 

Rent statistisk ser det også ud, som om det er OB, der har en fordel; i de seneste seks ligakampe mellem klubberne har vi således ikke set så meget som én udesejr, og i denne sæson har begge klubber fået en hjemmesejr (1-0 i Odense og senest 2-0 i Farum). Kun fire gange i 20 forsøg er det lykkedes Tigrene at vinde i Odense, og det har aldrig været med mere end ét måls margin.

OB's hjemmebanestatistik er ganske vist ikke noget at råbe hurra for (dårligst af alle hold i top-7), men den fremstår decideret hæderlig, når man kaster blikket på FCN's udebaneditto; Farum-klubben er Superligaens dårligste udebanehold med resultatstatistik, der lyder på 2-2-8 og en målscore på 7-22. Med et målgennemsnit på 0,58 per udekamp er FCN ikke et hold, der får værterne til at ryste i bukserne, og hjemmesejren samt clean sheet til OB kaster det meget generøse odds 4.20 af sig. Det vil dog blot være fynboernes femte rene bur i denne sæson.

De seneste sæsoner fortæller os, at man skal være varsom med at udpege OB som favorit, men som det fremgår af denne optakt peger det meste mod et 1-tal til odds 2.30. En 1-0-sejr til hjemmeholdet, som det også endte med, sidst klubberne spillede i Odense, er ikke urealistisk til odds 9.00. Til de, der leder efter lidt højere odds, kan en gentagelse af resultatet i Herning (2-0 til OB) måske friste til odds 12.50.

Ingen af de to klubber har spillere i karantæne.

Spilforslag:
Sats på, at OB vinder til odds 2.30

Læs optakt og spilforslag til rundens tidlige kamp mellem Viborg FF og AaB!