Superligaen: OB og AaB får ét point hver i julegave


Sidst OB og AaB mødtes i en decemberkamp, blev aalborgenserne ydmyget godt og grundigt med et 0-6-nederlag i Odense. Siden det opgør i 2010 har odenseanerne ikke været i stand til at besejre nordjyderne på eget græs; fire AaB-sejre og senest en uafgjort er det blevet til. Så trods de flotte tenniscifre for fire år siden kan man roligt sige, at det er De Stribede fra Fyn, der har revanche til gode, når de to traditionsklubber tørner sammen lørdag.

OB har i det hele taget haft det svært de seneste sæsoner mod netop AaB, der ikke har tabt til holdet fra Odense i de seneste 10 ligamøder. Blot 10 hjemmesejre er det blevet til i 38 kampe i Odense, mens gæsterne fra Aalborg har vundet 15 gange. Til trods for statistikken og den nuværende stilling, hvor mestrene har tre point mere end fynboerne, så er det værterne, der er gjort til oddsfavoritter lørdag eftermiddag med odds 2.55.

Det kan måske undre en smule, selvom OB'erne har vundet to kampe i træk (begge 1-0), og AaB'erne har tabt de seneste to uden at score. Faktum er, at AaB's program har været en hel del hårdere end OB's ditto med udekamp mod det suveræne førerhold, FC Midtjylland (0-2), og senest en hjemmekamp mod nummer tre, FC København (0-1). OB har til sammenligning vundet snævre sejre over et decimeret FC Nordsjælland-hold og nummer sjok, Silkeborg IF.

Ove Petersen har fået sat skik på et mandskab, der under Troels Bech lignede en nedrykningskandidat.

Vi skal dog ikke tage noget fra OB, der med de to sejre er sikker på at overvintre over stregen, og som med en sejr vil indhente de forsvarende doublevindere fra Aalborg. Ove Petersen har fået sat skik på et mandskab, der under Troels Bech lignede en nedrykningskandidat - det gør OB ikke mere, og der er ingen tvivl om, at hjemmeholdet har, hvad der skal til for at gøre livet surt for gæsterne lørdag i det fynske.

"Det er dejligt, at vi har spillet os op i forhold til starten på sæsonen, og det er selvfølgelig dejligt at kunne slutte af med en god fornemmelse, og det kan vi forhåbentlig gøre færdigt på lørdag", siger OB's højre back, Espen Ruud, der spiller sin sidste kamp for den klub, han har spillet for siden sommeren 2008.

Efter en række gode præstationer i Europa League har det været skuffende for AaB-træner Kent Nielsen at se sit hold tabe to kampe i træk; særligt søndagens 0-1-nederlag på hjemmebane til FC København var bittert for de bolsjestribede, der - ja, undskyld - brændte chancer på stribe i anden halvleg. Kun tandløse SIF har nu scoret færre mål end mestrene i denne sæson.

AaB er tilmed et af rækkens dårligste udehold med blot én sejr i syv forsøg (1-3-3) og sølle fem scoringer. Før de to nederlag til FCM og FCK viste mesterholdet imidlertid, at der er masser af potentiale i truppen, da man vandt tre kampe i træk uden at lukke mål ind. Overordnet set har klubben måske lidt under, at modstanderne har luret AaB's taktik fra guldsæsonen og står lidt længere tilbage på banen for at dæmme op for de offensive backer og fløjspillere.

OB har momentum, men hvordan vil hjemmeholdets spillere præstere mod et på papiret endnu stærkere hold? Der er nok at spille for lørdag, eftersom værterne med en sejr endegyldigt vil lægge nedrykningsspøgelset bag sig, mens gæsterne med tre point vil indhente FC Nordsjælland og Brøndby IF på fjerdepladsen. Det sikreste spil er på X'et, hvilket da også har været udfaldet i halvdelen af de seneste seks kampe mellem klubberne.

Vores resultattip lyder på 1-1 til odds 6.75. Mål til begge hold giver odds 1.96, mens under 2.5 mål er sat til odds 1.65.

Hjemmeholdet må undvære Jacob Laursen, Anders Thomsen, Emil Ousager og Magnus Pedersen.

Gæsterne har Kenneth Emil Petersen og Kasper Risgård i karantæne, mens Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson, Gilli Sørensen, Mathias Thrane, Rasmus Thelander og Lukas Spalvis alle er skadet.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.30

LÆS MERE: Find din klub på vores Superliga-formbarometer!