Superligaen: OB og FC København spiller lige op i Odense


Der er som regel garanti for underholdende og målrige kampe, når OB og FC København tørner sammen. Ikke én 0-0-kamp har der været i de seneste 14 ligakampe mellem de to største klubber fra Odense og København. Søndag aften er der masser på spil for begge klubber, der endnu ikke har fundet fødderne i denne sæson, og som før sjette runde ligger på henholdsvis 8. og 10. pladsen med fem point hver.

Særlig skuffende må de forsvarende sølvvinderes sæsonstart siges at have været, og det blev ikke bedre i den forgangne uge, da Løverne løb ind i en 0-4-lussing i Leverkusen i returopgøret i Champions Leagues playoffrunde. Store individuelle fejl kostede københavnerne et samlet 2-7-nederlag, men klasseforskellen mellem Bayer og FCK var aldrig til diskussion.

FCK'erne kan imidlertid gå ind til kampen mod OB med en del optimisme, hvad statistikken angår; hovedstadsklubben har således ikke tabt til OB i de seneste ni ligaopgør, og i sidste sæson vandt de hvidklædte samtlige tre kampe mod De Stribede, der denne gang tilmed er uden deres måske største offensive profil, Rasmus Falk.

Begge hold har desperat brug for en sejr, og mens OB endnu ikke har vundet på eget græs i denne sæson, har FCK den første udesejr til gode. Ståle Solbakken må være ganske bekymret over en forsvarskæde, der har lukket flest mål ind i Superligaen (8), og i øjeblikket er det ganske enkelt ikke muligt at tro på rent bur bag Stephan Andersen.

Selvom tre point vil være værdifulde for begge klubber, vil uafgjort være til at leve med. OB er som altid outsider mod FCK, men odenseanerne er også for det meste en hård nød at knække for FCK'erne i Odense. Kræfterne hos udeholdets spillere kan vise sig ikke at holde i 90 minutter, og det er derfor sandsynligt, at tempoet falder efter pausen.

X'et til odds 3.50 giver god mening - og ikke mindst spilværdi - og det vil i så fald være FCK's tredje uafgjorte resultat på udebane i ligasammenhæng i denne sæson i ligeså mange kampe. Fire af de seneste ni indbyrdes ligakampe mellem OB og FCK er desuden endt uden vinder.

FCK har Mathias 'Zanka' Jørgensen i karantæne.

1, X eller 2?
Sats på, at kampen ender uafgjort til odds 3.50